• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Een strakker en gezonder lijf door sport en juiste voedings…

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Paddenstoelen Salade

Recept informatie

Dieetcategorie: EGA
Personen: 4
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

135 gr. biefstuk
1 Teentje knoflook
250 gr. Gemengde paddestoelen
200 gr. Haricots verts (blik)
0.5 Krop eikenbladsla
100 gr. Geroosterde paprika
Citroensap
Zout
Peper
25 gram knoflookolie

Bereiding

Bak de biefstuk ca. 3 minuten per kant in een anti aanbakpan. Bestrooi de biefstuk met zout en peper, laat hem ca. 5 minuten rusten en snijd hem vervolgens in dunne plakjes.

 

Fruit  het gehalveerde teentje knoflook . Maak de paddestoelen schoon en bak ze ca. 3 minuten.

 

Laat de boontjes uitlekken en schep ze al bakkend door de paddestoelen. Voeg daarna de knoflookolie toe.

Haal het mengsel uit de pan en laat het afkoelen tot lauwwarm.

 

Was de sla en snijd de paprika’s in reepjes. Schik de bladeren eikenbladsla op een grote platte schaal. Verdeel het paddestoelenmengsel, de reepjes biefstuk en reepjes geroosterde paprika over de sla. Besprenkel de salade met citroensap. Lekker met 30 gram bruin stokbrood.

 

Serveertip: Je kunt de biefstuk ook eerst in plakjes snijden en vervolgens ca. 1 minuut roerbakken.


Meer informatie over de EGA methode: Het EGA DieetBekijk meer EGA recepten

Volg ons