Kaas terrine
Recept informatie
Dieetcategorie: Methode Montignac
Personen: 1
Menugang: Voorgerecht
Bereidingstijd: > 30
Metdode Montignac: Recept voor fase 1
Ingrediënten
200 gr. Belegen Goudse kaas, in plakjes
100 gr. Roquefort
100 gr. Brie
10 Pecannoten, in stukjes
4 Vijgen (alleen in fase 2)
1 dl. Droge witte wijn
50 gr. Roomboter
3 Blaadjes gelatine
1 Stengel bleekselderij, zeer fijngesneden
1 ml. Vloeibare zoetstof
Bereiding
Snijd de belegen kaas in plakken en hak de pecannoten in stukjes. De vijgen in vieren snijden en de bleekselderij fijn hakken.
Week de gelatine in wat koud water en meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine. Verwarm de witte wijn, en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.
Roer de afgekoelde wijn, de bleekselderij en de zoetstof door de kaas. Bedek de wanden van een terrinevorm met de plakjes Goudse kaas en vul de terinnevorm half met het kaasmengsel.
Strooi er de pecannoten en eventueel de vijgen over en giet de rest van het kaasmengsel over het mengel.
Laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast.
Meer informatie over de Methode Montignac: Het Montignac Dieet
Bekijk meer Methode Montignac recepten