• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Milieubewuste voedingskeuzes
Steeds meer mensen gaan milieubewust eten…

Milieubewuste voedingskeuzes
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Afslanktips

Deze dieettips zijn slechts een voorbeeld om je streefgewicht te halen! Niet elke dieettip kan van toepassing zijn maar lees ze allemaal door en bepaal zelf welke voor jouw van belang kunnen zijn.

Afslanktips helpen je bij het afvallen en het op gewicht blijven. Hieronder geven wij je 95 dieettips. Zoek de nodige afslanktips voor jezelf uit, de andere tips kunnen wel van nut zijn bij het "op gewicht blijven" of het werkelijk veranderen van uw eetgedrag.

Je zult bij het nastreven van de afslanktips versteld staan over wat je vermagert. Tegenwoordig leven we in een consumentiejungle vol met voedingsbronnen en verleidingen. Deze verleidingen doen ons soms van het dieet afwijken. Als we kijken naar reclames worden we overspoeld met voedseladvertenties. Hiernaast komt het ook nog regelmatig voor dat je vrienden, familie en/of kennissen je ompraten toch te eten, terwijl je dit eigenlijk niet wilt.

De dieettips die je hieronder vind zijn in de afgelopen decennia ontwikkeld. Veel van deze tips hebben voorafgaande veel onderzoek gekost om de toepasbaarheid en werking te bewijzen. De dieettips zijn voor je gemak genummerd, wat niet wil zeggen dat afslanktip 80 minder belangrijk is dan afslanktip nummer 1.

De 95 dieettips geven je de mogelijkheid je dieet tot een succes te laten verlopen en problemen tijdens het dieet te voorkomen.

95 afslanktips

Dieettip 1Koop zo vaak mogelijk verse of ingevroren groenten. In blik verpakt voedsel bevat vaak een grote hoeveelheid natrium, zodat u niet onbedoeld 'opblaast of opzwelt'. Leer de verpakkingslabels van voedingsmiddelen en dranken lezen en interpreteren. De meeste kwaliteitsproducten hebben een uitgebreide etiket. Let er op dat de volgende punten er op staan: grootte van een portie, aantal porties per verpakking, aantal toegestane porties per dag en per portie de calorische waarde, de hoeveelheid aan eiwit, koolhydraten, vet en zout

Dieettip 2Als je steeds meer gewicht verliest en je dus goed 'gepresteerd' hebt, trakteer je dan zelf op een 'non-food'-verrassing. Koop een boek, dat boek dat je al lang wilde hebben, ga naar de bioscoop (geen snoep meenemen of kopen), koop een nieuw kledingstuk of trakteer jezelf op een andere niet eetbare verrassing.

Dieettip 3Eet of drink niet terwijl je in de auto rijdt, of in welk ander vervoermiddel dan ook. Een appel mag natuurlijk wel.

Dieettip 4Eet of drink niet terwijl je televisie kijkt of als je luistert naar muziek. Als je eet moet je jezelf door niets laten afleiden.

Dieettip 5Vermijd doezelen of slapen na het eten. Probeer je in elk geval te bewegen, in of buiten je huis. Wandel eens een blokje om in plaats van in de ligstoel te kruipen of languit televisie te kijken. Houd een logboekje bij van al je sportieve activiteiten, zelfs als het slechts gaat om een blokje om. Je gaat toch meer aan een oefening wennen en dat is de bedoeling. Zet 'GEEN' in het logboekje als je niets hebt gedaan die dag.

Dieettip 6Laat je favoriete snoepjes of knabbeltjes buiten de deur. Vertel je familie dat er in je huis niet meer gesnoept wordt, tenzij het gaat om snoep waarvan je gruwelt. Koop snoep waarvan je zelf niets lust.

Dieettip 7Wil je iets dat koel en zoet is, neem dan een waterijsvormpje en gebruik suikervrije siroop om ijs te maken. Verban ijs of iets van dien aard uit de diepvries.

Dieettip 8Als je een gekoeld drankje wilt, zet dan een bakje sinaasappelsap in je diepvries en laat dit bijna bevriezen. Even roeren en daar heb je een dorstlesser die niet slecht is voor de lijn.

Dieettip 9Ga nooit met een honger gevoel naar een winkel. Uit onderzoek blijkt dat dit je aanzet tot dieetonvriendelijke aankopen. Ga ook niet zonder lijstje naar de winkel om geen onnodige aankopen te doen. Koop slechts dan iets wat niet op de lijst staat als daarvoor een goede reden is, zoals een aantrekkelijk aanbod.

Dieettip 10Vries kliekjes in of gooi ze weg, eet ze echter niet nog voor het slapen gaan even op. Voedsel waarvan u snel dikker wordt mag nooit bewaard blijven, weg ermee.

Dieettip 11Voor elke maaltijd, groot of klein, moet je de tafel dekken met de volgende zaken: tafellaken, bord, mes, vork, lepel en servet. Het bijzondere is dat je dit doet voor zowel het eten van brood als ook voor chips of een reep chocolade, en op elk tijdstip van de dag.

Dieettip 12Vermijd hapklare handzame zaken als pinda's, chips, blokjes kaas en andere partysnacks. Van deze kleine verleiders eet je al snel meer dan je eigenlijk van plan was.

Dieettip 13Alcohol is ook een boosdoener. Deze lekkernij doet je niet alleen vergeten dat je op dieet bent, maar zet ook sneller voedsel om in vetweefsel en remt de verbranding van vetstoffen.

Dieettip 14Kijkt u eens naar dikke mensen in een restaurant, kruipt u dan in de huid van een diëtist. Hoe eten deze mensen, gehaast of kalm? Eten ze voor de smaak of om de hoeveelheid? Ziet u er ook zo uit als u eet? Wilt u er ook zo uitzien?

Dieettip 15Zet een spiegel recht tegenover u op tafel als u eet. Kijkt u dan hoe uw eetgewoonten er uit zien. Is het plezierig. Om uzelf te zien eten of merkt u onsmakelijke zaken op?

Dieettip 16Gebruik om te eten een kinderbestekje en een ontbijtbordje. Zeker als u uw portie vlees in kleinere stukjes snijdt, lijkt het nu wel een bord vol.

Dieettip 17Eten met Chinese stokjes kan iemand ook tot vermageren brengen als men alle voedsel uitsluitend met stokjes tot zich neemt Denk eens aan de pinda's die u zult laten staan. Roken gaat moeilijker en drinken kan alleen met holle stokjes.

Dieettip 18Neemt u voor elk middag en avondmaal een salade of een kop soep. Eet u deze langzaam, uw speciaal bestek (soep niet met stokjes) gebruiken en denkt u eraan langzaam te eten. Het langzame eten is bedoeld om de hersenen te foppen. Het duurt ongeveer 20 min, voor het tot uw brein doordringt dat u eet en dat het hongergevoel dus mag verdwijnen. Salade (met sla, rauwe groenten en wat azijn) kan bovendien de spijsvertering stimuleren. Neemt u tijdens het eten de tijd op. U zult minstens twintig minuten over uw hele maaltijd moeten doen om bovenstaande redenen.

Dieettip 19De tip met het kleine tafelgerei is ook een bedriegertje. Omdat u in verhouding net zoveel op uw bord doet is uw portie in het echt natuurlijk kleiner. En omdat u langzamer eet, duurt het net zolang om uw bord leeg te eten dan normaal. Het klinkt simpel maar werkt wel en daar gaat het om.

Dieettip 20ordt u uitgenodigd voor een feestje, vraag dan uw gastvrouw haar medewerking in uw strijd tegen het vet. Iedereen zal bereid zijn meer met rauwe groenten te doen of met vers fruit maar geeft u de gastvrouw dan meteen wat tips die u tevoren even opzoekt. Soms is de schaal, vooru bedoeld, eerder leeg doordat de anderen er even graag van 'snoepen'.

Dieettip 21Ga vrij laat naar een feestje en vertrek eveneens wat eerder. Dit heeft tot gevolg dat u niet zolang aan de verleiding hoeft bloot te staan. Ga in ieder geval ver van de hapjestafel zitten. En uw drankje is natuurlijk een vruchtensapje of een watertje. Bedenk dat Spa-groen, Tonic en Ginger-Ale 66k 10% suiker bevatten!

Dieettip 22Verkeert u in de 'gelukkige' omstandigheid voor uw werk te moeten lunchen en gebeurt dit vaak, probeer dan licht te eten, salades of vis en vers fruit.

Dieettip 23Moet u om welke reden dan ook deelnemen aan een etentje waaraan u zich niet kunt onttrekken, gaat u dan enkele dagen tevoren minder eten. Uzelf beloven dat u erna zult minderen is uzelf voor de gek houden; veel te moeilijk.

Dieettip 24Eet als u eens snoepen wilt altijd fruit (in kleine partjes). U moet elk stukje goed kauwen en proeven. Sta stil bij wat u eet.

Dieettip 25Ga, als u op het punt staat de koelkast te plunderen, een blokje om, verlaat in ieder geval de keuken. Doe iets om uw gedachten te verzetten. En als niets uw vreetbui kan remmen, probeert u dan een half uur te wachten voor u werkelijk begint. Zijn de dertig minuten voorbij probeer er dan zestig van te maken.

Dieettip 26Spoel, telkens als u aan iets lekkers denkt, uw mond. Gebruik een mild mondwater, liefst met een wat zure smaak.

Dieettip 27Zet uw weegschaal in de keuken en weeg u zo vaak als nodig is. De een vindt steun in af en toe wegen en steeds een lager gewicht te constateren, de ander heeft baat bij het op de schaal stappen als zich een 'vreetbui' aandient. Soms echter geeft de schaal niet de juiste gegevens maar kunt u uw figuurverandering aan uw kleding bemerken. Deze gaat bijvoorbeeld losser om de heupen zitten of de plooien vallen ineens anders. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat u spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat.

Dieettip 28Vertragingstechnieken zijn de beste methodes om vraatimpulsen aan te pakken. Net als in punt 25 gaat u uitstel bewerkstelligen. Het gaat als volgt: u gebruikt een keukenwekker die u op tien minuten zet als u een eetimpuls krijgt terwijl het nog geen etenstijd is. Voor hij afloopt bedenkt u of u werkelijk niet zondervoedsel zou kunnen voor de normale maaltijd. Of zoekt u in die tien min, naar een andere recreatievorm die niet aan eten doet denken.

Dieettip 29Schrijf op een bloknoot alles op dat u at gedurende de dag, wat u voelde toen u at en wie erbij was. Bekijk dit verslag na een of twee weken. Zo kunt u zien bij welke emotie u eet of gaat eten en in de nabijheid van welke mensen u begint te eten of welke mensen u tot eten aanzetten. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Dieettip 30Eet alles wat u eet op een en dezelfde plaats zoals bijvoorbeeld aan de keukentafel Zo voorkomt u gedachteloos eten voor de tv. of aan de telefoon. Automatisch eten is een echte dikmaker en is dus vijand nummer één.

Dieettip 31Maak van elke maaltijd een prettige gebeurtenis. Geniet van elke hap. Dek telkens een aantrekkelijke tafel met een kaars, bloemen of mooie servetten. Zodoende haalt u het vervelende van uw dieet af en hoe meer u van uw maaltijd geniet, hoe gemakkelijker het is om blijvend slank te blijven.

Dieettip 32Vouw uw kleine tafelbestek in een servet, zodat de aanvang van uw maaltijd een bewust moment wordt. Begin pas met het ontvouwen van dat servet als de anderen al beginnen aan hun maal. Eet u alleen, dan kijkt u eerst naar uw voedsel. Is er misschien iets dat u kunt veranderen zodat het er smakelijker uitziet? Zoja, maak er dan een notitie van voor de volgende keer.

Dieettip 33Bent u linkshandig, eet dan met uw rechterhand en omgekeerd. Gaat dit niet wat langzamer? Mooi zo.

Dieettip 34Eet dat wat u het lekkerst vindt het eerst. Zo zult u een gevoel van voldoening niet voorbij eten. U doet dat wel als uw favoriete kostje nog op uw bord ligt.

Dieettip 35Krijgt u in een restaurant veel te veel op uw bord, schuift u de helft dan apart op uw bord en doe er veel peper en zout op. Zo is de verleiding om toch alles op te maken weggenomen. Meestal zal u in uw jeugd zijn bijgebracht dat het zonde is eten weg te gooien. Kunt u het niet over uw hart verkrijgen het eten te bederven, neemt u het dan mee naar huis en vries het in.

Dieettip 36Iets soortgelijks is over het eten zout te strooien nadat u de verzadiging begint te voelen. Het lijkt op bovenstaande maar toch pakt het iets anders uit.

Dieettip 37Leg na elke hap uw eetgerei neer en geniet van uw hapje. Proef de smaak van uw voedsel alsof het een smaaktest betreft.

Dieettip 38Neem een ijsklontje in de mond als u aan het koken bent. U neemt echt een grotere hoeveelheid calorieën tot u dan u denkt doordat u ongemerkt steeds proeft.

Dieettip 39Drink tijdens het bereiden van de maaltijd een groot glas water. Uw maag heeft dan al wat vulling voor U aan dat maal begint en uw verzadigingsgevoel komt eerder op.

Dieettip 40Als het u niet lukt van het eten af te blijven tijdens het eten dan moet u het eens proberen met een maskertje voor. Of met een theedoek voor neus en mond. U moet nu bewust steeds de doek of het masker ophouden om te proeven, of u wordt u bewust van de steeds weer omhoog komende volle lepel die tegen uw maskertje tikt.

Dieettip 41Neem nooit meteen een hele portie eten op uw bord, maar begin met de helft. Daarna neemt u nog eens de helft van de helft die over is en bedenk terwijl u dat op eet of u dat laatste beetje nu wel echt nodig heeft om verzadigd te raken.

Dieettip 42Gebruik op uw salades steeds citroen en/of azijn dressings. Vraag in een restaurant gerust om een salade met deze dressing.

Dieettip 43U kunt natuurlijk ook een klein flesje met schroefdop kopen om een eigen dressing mee te kunnen nemen in tas of broekzak.

Dieettip 44Vergelijk de labels van gelijksoortige producten en let u er niet alleen op hoeveel vet of calorieën er in zitten, maar ook hoeveel suiker. Sommige 'laag vetgehalte' yoghurts bevatten juist extra suiker.

Dieettip 45Let op de porties die u eet Een beker kwark van 800 gram bevat niet één maar twee porties. Kwark is in nogal wat soorten te koop zoals bijvoorbeeld de magere kwark met 90calorieën en 1 gram vet per portie en wat dacht u van gewone kwark met 120 calorieën plus 5 gram vet per portie.

Dieettip 46Veel van de bovenstaande tips komen uit foldertjes en pamfletten welke u gratis tegen vergoeding bij diverse verenigingen kunt opvragen. Te denken valt aan Hartstichting of Bureau van de Voeding. Deze instellingen zullen u inlichtingen kunnen geven over belang en methode van afslanken en gezonder leven.

Dieettip 47Houdt u zelf niet voor de gek. Als u zoutjes in huis haalt, zult u er ook van eten. Als u ze niet koopt dan loopt u geen risico. Ook uw familie moet zich ervan bewust zijn dat u zich in moet spannen om u aan het dieet te houden. Dus, geen nootjes eten als u erbij bent. Wat u niet ziet, zult u niet willen eten. Wat er niet is, kunt u niet eten.

Dieettip 48Eet, voor u naar restaurants gaat, eerst een of twee sneetjes Malsovit. Weet u nog van dat vertraagd verdwijnende hongergevoel. In het restaurant vertelt u de ober wat u op uw bord wilt hebben en wat niet. Sausjes zijn dikmakers dus die gaan apart. Sla moet met citroen en azijn aangemaakt zijn. Gebruikte men olie, stuurt u het terug.

Dieettip 49Verlaat het pand als uw collega's met verjaardagstraktaties rond gaan. Kunt u er niet onderuit, zegt u dan dat u er niet om geeft. Zeg niet dat u aan de lijn doet, omdat men dan onmiddellijk zal proberen toch iets aan u kwijt te raken.

Dieettip 50In plaats van binnen te blijven in het lunchuur en (het verkeerde) te eten, gaat u naar buiten (als het weer dit toelaat) en wandel wat. Neem even de tijd om van uw werk te vluchten en te ontspannen.

Dieettip 51Wen uzelf een ritme aan dat u helpt te vechten tegen uw probleem. Leer op gezette tijden te slapen, bewegen (sport), eten en werken. Laat deze routine een hulp zijn, een steun, om zonder honger door de dag te komen.

Dieettip 52Vermijd gelegenheden als cafés en bars tot u sterk genoeg denkt te zijn om de toespelingen over uw afvallen aan te kunnen. U moet ongetwijfeld vele drankjes afwijzen omdat u slechts 'een watertje' drinkt en u zult worden uitgemaakt voor ongezellig en spelbreker.

Dieettip 53Drinkt u toch alcohol, probeer dan eens lichtbier of een lichte cocktail (met veel soda of ijs). Drink bier uit een klein glas in plaats van uit een pul.

Dieettip 54Gaat u uit, ontloop dan zoutjes, chips en ander hartigs. U krijgt er dorst van en u eet er snel te veel van. U drinkt natuurlijk geen alcoholische drank voor het eten, omdat dan het vermogen in te schatten wat nog wel en wat niet meer kan worden gegeten.

Dieettip 55Gaat u met een groep uit en neemt men wijn voor de hele groep, dan neemt u slechts een half glas en proeft daarvan kleine nipjes. Het legen van het glas heeft tot gevolg dat het weer gevuld wordt Van alle drankjes is gewoon bronwater toch nog het beste. Daarom is het raadzaam daarvan steeds een fles of karaf op tafel te hebben.

Dieettip 56Soda en mineraalwater, één-calorie-drankjes en sinaasappel en tomatensap kunt u in elke gelegenheid en op elk feestje krijgen. Om iets in de hand te hebben zijn deze drankjes aanbevolen omdat u lijkt te drinken en omdat er weinig calorieën in zitten.

Dieettip 57Uw eetgewoonte moet worden als in het Oudhollandse gezegde dat zegt: Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een burger e’s avonds als een bedelaar. Lukt het u niet 's morgens (veel) te eten, sla dan het avondeten eens over, dan gaat het een stuk makkelijker. De grootte van uw ontbijt kan ook gedurende een bepaalde tijd steeds toenemen. Een verdeling van calorieën ziet er dan uit als 40% - 30% - 30% over de dag verspreid. Dit alleen om te leren 's morgens meer te eten.

Dieettip 58Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat u er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van uw dieet is toegestaan. Heeft u problemen met uw dieet, vraag dan of uw diëtist(e) u een paar recepten kan geven of u op een andere manier kan helpen.

Dieettip 59Het gevaar is dat u hierdoor makkelijker naar tussendoortjes grijpt Niet alleen mist u dan veel noodzakelijke bouw en voedingsstoffen, maar uw dieetplan komt er ook door in gevaar.

Dieettip 60Vergewis u ervan dat er, buiten uw normale voedingsmiddelen om, geen snel te bereiden hapjes in huis zijn. Als u vooreen snack eerst een aantal handelingen moet verrichten om het te kunnen eten zal de trek er naar minder zijn dan wanneer u even snel een zak open kunt maken.

Dieettip 61Eet nooit staande of liggende.

Dieettip 62Als u dan toch persé eens wilt zondigen, zorg er dan voor dat er een gezinslid of vriend(in) bij is. Probeer dus niet stiekem te snoepen.

Dieettip 63Verlaat de tafel als u klaar bent met uw maaltijd. Gaat u niet naar de nog etende tafelgenoten zitten kijken.

Dieettip 64Laat uw tafelgenoten hun bord meteen na de maaltijd schoonmaken om u de kans te ontnemen nog even met een vinger door de jus te gaan. Het kan soms erg moeilijk zijn af te slanken.

Dieettip 65Bewaar uw voedsel in ondoorzichtige dozen en het liefst op een moeilijk of geheel niet zichtbare plaats. Zoals de bovenste schap van een kast of onder in de kelder. U moet moeite doen voor een hap, weet u nog.

Dieettip 66Koop geen snoep voor uw familie want uiteindelijk eet u er zelf toch ook weer van mee. Hoe moeilijk het ook is, neem uw kinderen niet mee naar een Hamburger, frites of ijstent, omdat de kans dat u mee zult eten dan wel erg groot is. Tevens is het voor uzelf ook geen pretje al dat 'gevreet' om u heen.

Dieettip 67Neem uw kinderen niet mee wanneer u gaat winkelen, maar breng ze even bij de buren. Kinderen zullen, wanneer ze in een supermarkt zijn, uw hoofd gek zeuren om allerhande snoep en zoetigheid. Houdt u aan het lijstje dat u tevoren heeft gemaakt.

Dieettip 68Probeer de sleur van uw eten te doorbreken. Experimenteer eens met een grill of oven, probeer eens rauwe groenten of gepofte aardappels. Een salade kan ook al een heel andere wending aan uw maaltijd geven, deze bevat, mits goed bereid, weinig calorieën en kan met talloze ingrediënten worden gemaakt.

Dieettip 69Bereidt u voor op uw etentje door er van tevoren al aan te denken, bedenk wat u tegen de kelner zult zeggen over salades en toetjes en wat uw bord wel en niet mag bevatten. Eet ondertussen een sneetje Malsovit of een Malsovit-maaltijdkoek met een glas water.

Dieettip 70Sla voor de maaltijd het zogenaamde 'aperitiefje' over. Voor u geen drank of toastjes en dus ook geen stokbrood met kruidenboter. Neemt u een glas mmineraalwater en bij hoge uitzondering een droog toastje. Bent u in een restaurant en wilde ober iets op uw bord leggen wat u niet wenst, hou dan uw hand erboven (hiervoor moet u de ober tevoren in de gaten houden om alert te reageren).

Dieettip 71Wees erg precies in het verwijderen van vetrandjes die aan uw kip, rund of varkensvlees zitten. Van gevogelte altijd het vel verwijdert voor u begint te eten.

Dieettip 72Als u tijdens een zakendiner of -lunch 'moet' blijven eten, neemt u natuurlijk telkens een andere groente op uw bord. Vraagt u de kelner om extra groenten, deze zullen altijd snel kunnen worden aangevuld.

Dieettip 73Neem bij uw melkman of in de supermarkt altijd magere melkproducten in Plaats van volle. Chocolademelk is een afrader maar karnemelk mag.

Dieettip 74Een zogenaamd vruchtenschaaltje als toetje is goed als er vers fruit in is verwerkt. Vaak echter zal men er blikvruchten in doen die uit de siroop komen. Siroop is suiker in water opgelost, niet echt de beste keuze voor iemand die lijnt.

Dieettip 75De woorden LIGHT, MEET of CALORIE-ARM zeggen op zich weinig over de inhoud en voedingswaarde van een product. Iets kan VETARM heten en kan vol zitten met lege calorieën.

Dieettip 76Schrijf uw dagelijkse belevenissen op in een dagboek. Beschrijf uw maaltijden, wat u heeft gegeten, hoe of door wie ze zijn gemaakt, de mooie kanten van uw afvallen maar ook de moeilijke dingen. Laat ook de diëtist(e) in uw dagboek lezen zodat deze u tips of stimuli kan geven om uw doel sneller of gemakkelijker te bereiken.

Dieettip 77Uw lichaam draait op voedsel, bent u te zwaar dan moet u gaan lopen. Laat de auto of fiets eens staan en wandel eens naar een vriend(in). Loop elke dag een blokje om of verken de omgeving van uw woonplaats. Begin met kleine stukjes en maak hiervan steeds langere tochtjes.

Dieettip 78Doe meer te voet is de stelregel. Een overgewichtige zal neigen naar minder bewegen. Wandelen is iets wat iedereen kan en wat men snel in eigen tempo kan opbouwen tot een acceptabel niveau. Slenteren is uw eer natuurlijk te na. Vooruit met forse pas.

Dieettip 79Probeer niet te verworden tot een 'bankornament' maar beweeg u wat meer door de kamer. Sta wat vaker op om iets voor een ander te halen en gaat u wat vaker verzitten. Zet als u naar de winkel gaat uw auto met op de stoep voor de deur maar in dat parkeerplekje wat verderop zodat uw medemens die slecht ter been is geen hinder van u heeft. De boodschappenwagen brengt u natuurlijk terug tot in de winkel.

Dieettip 80Koop, draag en gebruik sportieve kleding. Het zit prettig en u kunt er makkelijker mee bewegen. Schaf deze kleding niet op de groei maar op de krimp aan!

Dieettip 81Indien dit in uw leefpatroon past, moet u vooral ook seksueel actief blijven. Liefde kan vele problemen wegnemen maar waar geen liefde is wordt deze vaak vergeten door eten. Ook de dikkeren onder ons kunnen een bevredigend sex-leven genieten. Geeft het toch problemen dan kan een van de vele bureaus op dit terrein u verder helpen maar geef niet op.

Dieettip 82Wees realistisch over het gewicht dat u per maand zult kunnen kwijt raken. Wees niet ongerust als er eens niets is verloren. U heeft dan normaal gezonde spiergroei gehad of er is wat extra vocht in uw lijf achter gebleven. Reken op maximaal twee of drie pond per week nadat de eerste ponden er af zijn gevlogen. Na dat gebruik een suikervrije kauwgum als u aan het koken bent of knabbelt u aan een selderiestengel (kauw goed op de stukjes.

Dieettip 83Voor nachtelijke ijskastkrakers: zet een glas karnemelk op uw nachtkastje en leg wat fruit klaar. Ook is het aanbrengen van een alarmbel aan het koelkastlampje een ludieke manier om van uw uitstapje af te komen omdat u nu uw medebewoners wekt als de koelkast open gaat en dat vindt men vaak niet prettig.

Dieettip 84Kunt u borduren, werk dan na een begane zonde aan een spreuk die gaat 'Een minuut in de mond een uur in de maag, de rest van uw leven op uw heupen' (buik) of 'Van eten krijg ik het op mijn heupen' of 'Bezint eer gij begint' (voor in de koelkast) kunt u niet handwerken schrijf deze dan met koeienletters op borden. Zet dit bord op een duidelijke plaats in huis.

Dieettip 85Zoek een medeafvaller om uw lot mee te delen. Probeer elke dag met deze persoon te praten over de dingen die u bezig houden. Bemoedig elkaar en houd elkaars vorderingen in de gaten. Is er niemand die uw probleem met u kan delen dan zou de Babbellijn (een 06-nummer) ook uitkomst kunnen bieden. Vertel ook hier honderd uit, zoek steun.

Dieettip 86Ontloop moedeloze, teleurgestelde en negatieve mensen die met diëten nooit dat hebben kunnen bereiken wat u van plan bent. Denk positief, leef volledig maar eet met mate. U komt er wel ook al lukte het een ander niet

Dieettip 87Denk niet alleen positief maar denk ook dun. Stel uzelf een doel dat de moeite waard is. Koop voor uzelf een prachtig kledingstuk in die maat die u als einddoel in zicht heeft. Zo kunt u het einde vanzelf zien naderen.

Dieettip 88Wees vastberaden en assertief. Assertief wil niet zeggen agressief maar is recht op de man af zeggen wat je wilt zonder schofferen.

Dieettip 89Laat bij elke maaltijd iets op uw bord achter, een hapje of stukje laten liggen geeft u het gevoel dat u zelfs met nog minder toe kunt. Er is geen grotere zonde dan meer te eten dan u van plan was, omdat u dat restje niet kon laten staan. Haal uzelf over zo te denken.

Dieettip 90Portie indeling begint in de winkel. Laat u uw groenten in afgemeten porties verpakken door uw groenteman. Laat uw vlees in de, volgens u enig, juiste hoeveelheden snijden bij de slager. Neem daar ook mager vlees in plaats van de koopjes. U bent duurder uit maar heeft er wel een smakelijker en calorie-armer stukje vlees aan. (75 gr. duurmagervlees, kost hetzelfde als 150 gr. goedkoop vet vlees.)

Dieettip 91U mag niet toegeven aan het verlangen om met vochtafdrijvers of heel sterke laxeermiddelen, even snel, een paar kilo af te vallen. Deze zaken zijn zeer slecht voor uw ingewanden en ze leggen soms zelfs uw darmen stil, waardoor uw voedsel, zonder dat er iets van is opgenomen in het bloed, uw lichaam verlaat 1.1 moet proberen af te slanken en gezond te blijven. Met zo'n zes tot zeven sneetjes Malsovit krijgt u genoeg vezels binnen om uw darmen goed te laten werken. Ook wandelen helpt bij darmproblemen. Vreemd genoeg zijn er weinig wandelaars die last van maag of darmproblemen hebben.

Dieettip 92Verwacht geen wonderen van uzelf of van de door u gebruikte methode. Het vergt hard werken en veel bloed, zweet en tranen om iets slanker te worden. Zowel uw gewoonten, uw denken, uw eetpatroon als uw sportactiviteiten moeten veranderen om enig effect te hebben (anders is uw poging van begin af vergeefs). Hoe langzamer het gaat, hoe beter u zich voelt en hoe langer het VET wegblijft.

Dieettip 93Gebruik tijdens uw dieet groene thee, groene thee is een natuurlijke vochtafdrijver. Hoe minder vocht je vasthoud des te sneller u gewicht zult verliezen.

Dieettip 94Zie dit hele afvalverhaal als een cursus. U leert zichzelf afvallen. U leert een vak en er mag u niets verkeerd aangeleerd worden. Wees niet te streng voor uzelf. Zie eens zaken door de vingers wanneer de zonde binnen het acceptabele bleef. Verwacht moeilijkheden onderweg, ze zullen zeker komen, dus wees voorbereid. Verander een heleboel kleine dingetjes in uw leven maar blijf uzelf.

Dieettip 95De laatste tip die wij u geven is dat elke persoon die voedsel aanbiedt met wantrouwen bejegend moet worden. Saboteurs en overvoerders kunnen het een afvallende erg moeilijk maken. Ga ze uit de weg. Vertrouw in het begin niemand tot u uw pappenheimers kent Een beetje paranoïde gedrag kan niet schaden maar kan wel een hoop moeite besparen. Lees deze honderd tips door net als de andere informatie en werk met het doel de baas over uw lichaam te worden. Ik wens u veel sterkte in het bereiken van uw doel: een slank(er) lichaam en een gezondere eetlust.

Volg ons