Champignons à l'escargot
Recept informatie
Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 4
Menugang: Voorgerecht
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
- 500 gr. Champignons
- 2 dikke Uien (in ringen)
- 3 teentjes Knoflook (fijngesnipperd)
- 1 zakje Kruiden ter bereiding van kruidenboter
- 2 eetl. Bloem aangelengd met water
- 0.5 bosje Peterselie (fijngeknipt)
- 125 ml. Slagroom
- Bouillonpoeder of Aromat
- Gemalen kaas
Bereiding
Snij de uien in ringen en snipper de teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Fruit de uien in wat boter en voeg de kruidenboter-kruiden toe.
Doe de hele champignons erbij en laat deze 10 minuten smoren (met de deksel op de pan).
Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem als nodig en breng op smaak met peper en aromat of bouillonpoeder.
Roer er vervolgens de slagroom en peterselie door.
Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in eenpersoons vuurvaste potjes of schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de gemalen kaas.
Laat het gerecht kleuren onder de grill.
Serveertip: Serveren met stokbrood en kruidenboter.
Meer informatie over caloriearme diëten
Bekijk meer Calorie arm recepten