• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Kleding voor curvy vrouwen zodat je er stijlvol en comfortabel uit komt te zien…

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Kinderen met overgewicht

De afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht flink gestegen. Als we kijken naar een periode van 20 jaar zien we dat het aantal kinderen met overgewicht verdubbelt is. 1 op de 7 kinderen is te zwaar. Bij kinderen kijken we anders naar overgewicht als bij volwassenen. Bij volwassen personen spreekt men van overgewicht wanneer men een gewicht heeft van 20% boven zijn ideale gewicht of een BMI van bovende 25, bij kinderen kijken we meer naar de groeicurves. (Groeicurves geven de groei van grote groepen kinderen weer). Omdat kinderen vaak nog beter in staat zijn van hun overgewicht af te komen als volwassenen met overgewicht is het raadzaam hier iets mee te doen. Kinderen zijn in tegenstelling tot volwassenen veel beter om bepaalde gewoonte nog bij te stellen en af te leren.

Kinderen met overgewichtOm u meer duidelijkheid te geven en informatie te verstekken over overgewicht bij kinderen heeft diëtenlijst een overzicht gemaakt met verschillende hoofdstukken. Wil je meer weten over overgewicht bij kinderen, neem dan een kijkje in het gewenste hoofdstuk door op de titel van het hoofdstuk te klikken.

  • Hoe ontstaat overgewicht bij kinderen: Hoe komt overgewicht tot stand en hoe sluipt het langzaam in het leven van het kind. Hoe komt uw kind nou aan overgewicht, is het erfelijk of licht het aan een onjuist voedingspatroon? Lees hier meer over het onstaan van overgewicht bij kinderen.
  • Gevolgen van overgewicht bij kinderen: Wat heeft overgewicht tot gevolgen. Heeft u kind overgewicht? U leest hier belangrijke punten en risico’s als gevolg van overgewicht.
  • Hoe komt mijn kind van overgewicht af: Als uw kind overgewicht heeft, wilt u graag helpen met het afvallen. Maar uw klind is nog in de groei waardoor een dieet niet de oplossing is. Lees hier meer over het op gewicht komen en blijven bij kinderen.
  • Gezond eten voor kinderen met overgewicht: Gezond eten moet aan een aantal eisen voldoen. Voldoende voedingsstoffen en vitamine en mineralen spelen een belangrijke rol. Leer hier wat de belangrijkste punten zijn gelet op voeding bij uw kind.
  • Hoe kan ik overgewicht bij kinderen voorkomen: Belangrijke tips, weetjes en informatie over hoe u overgewicht kan tegengaan. Ook zijn de tips handig in gebruik bij de strijd tegen overgewicht bij uw kind(eren). Help als ouder uw kind(eren) op gewicht te houden.

Volg ons