• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Coach Nutrition: je eigen ‘persoonlijke’ coach in een app
Apps en online afvalprogrammas om gezonder te leven…

Coach Nutrition: je eigen ‘persoonlijke’ coach in een app
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Diëten met keukenapparatuur

Slim diëten met moderne keukenapparatuur

Dieten met keukenapparatuur

Natuurlijk wil jij graag zo eenvoudig mogelijk afvallen. Wist je dat moderne keukenapparatuur je hierbij ontzettend goed kunnen helpen? Met apparaten zoals een blender of airfryer maak je de lekkerste gerechten die voedzaam én gezond zijn. Hiermee zul je een dieet een stuk makkelijker vol kunnen houden. Zodra de overtollige kilo’s eraf zijn, kun je deze keukenhulpjes vervolgens blijven gebruiken voor een gezonde levensstijl. Op zo’n manier blijf je op je ideale gewicht. Welke apparatuur mag niet missen in jouw keuken?

Airfryer

De nieuwste keukenapparatuur kun je inzetten voor bijna elk type dieet. Vet en gefrituurd eten is uiteraard vaak uit den boze, maar met een airfryer kun je af en toe toch van je favoriete snacks genieten. De airfryer frituurt namelijk met circulerende hete lucht, in plaats van frituurvet. Hierdoor zijn al die lekkere frietjes en hapjes een stuk minder vet. In een airfryer kun je bovendien ook heel makkelijk heerlijke gerechten met groente en vlees klaarmaken, zoals een gevulde paprika. Een airfryer is kortom een erg veelzijdig apparaat waarmee je gauw gezond eten op tafel tovert en dat je dus veel gemak biedt bij het diëten.

Blender

Bij het tegengaan van overgewicht is ook het maken van gezonde smoothies een goed idee. Door verantwoorde smoothies in je dieet op te nemen, bereik je sneller weer een gezond gewicht. Meng zelf al die lekkere soorten groente en fruit in de smoothiemaker. Doe er eventueel wat yoghurt door, giet het mengsel in een beker met een rietje en geniet. Gezond eten wordt zo erg makkelijk en is niet tijdrovend.

Keukenmachine en keukenweegschaal

Ook een keukenmachine en een keukenweegschaal zijn erg praktische elektrische apparaten. Ze helpen je om snel gezonde gerechten en afgemeten porties op tafel te zetten. Met een keukenmachine maak je gauw plakjes aardappel, komkommer of wortel. Je hakt diverse groentesoorten, zoals witte kool of rode biet, razendsnel in stukjes. Ook het raspen van kaas of het mengen van deeg is in een handomdraai geregeld. Om te zorgen dat je de juiste hoeveelheden gebruikt, is een digitale keukenweegschaal hierbij onmisbaar. Hiermee zie je exact wat een gezonde portie is van ieder ingrediënt dat je wilt gebruiken. Dit zal je helpen bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon.

Voordelig koken

Het is raar maar waar: gezond eten is vaak duurder dan vettig eten. Maar ook al gebruik je de zojuist genoemde keukenapparatuur: het is mogelijk om te besparen op je energierekening, waardoor je meer geld overhoudt voor gezond eten. Energie vergelijken is de moeite en kan je veel geld besparen. Maar je kunt ook besparen op de kosten voor je gezonde eten zelf. Ga bijvoorbeeld naar de lokale markt, de plek waar groentes en fruit een stuk goedkoper zijn dan in de supermarkt. Zo worden koken en afvallen niet alleen nóg leuker, maar ook goedkoper!

Volg ons