• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Afvallen tijdens vakantie
Afvallen? Hoe houd je je aan je dieet tijdens je vakantie in Spanje?…

Afvallen tijdens vakantie
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Diëtist en zorgverzekering 2020

Fitte en sterke scholieren

Bij tal van aandoeningen is het nuttig om advies te vragen aan een diëtist. Dat geldt niet alleen voor mensen met overgewicht of die veel te licht zijn, maar ook voor mensen met een veel te hoge bloeddruk, diabetes, gewrichtsproblemen en dergelijke. Een diëtist helpt je om je voedingspatroon in beeld te krijgen en geeft een advies over hoe je dit kunt aanpassen. Een bezoek aan de diëtist valt voor een deel onder de zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering heb je recht op drie uur dieetadvies. Als dat niet voldoende is kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Hoe kom ik bij een diëtist terecht?

De reden om een diëtist te bezoeken is meestal dat er een ander probleem is met je gezondheid, waardoor het noodzakelijk wordt iets aan je gewicht te doen. Het is aan de huisarts om te beslissen of een bezoek aan de diëtist voor jou nuttig kan zijn. Als dat zo is schrijft hij een verwijsbrief. De diëtist gaat vervolgens met jou in gesprek over jouw leefgewoonten en probeert er achter te komen op welke manier je gewicht kwijt zou kunnen raken of zwaarder kunt worden. Ga niet op eigen houtje zonder verwijsbrief naar een diëtist, want dan worden de kosten van dat bezoek niet vergoed door de zorgverzekering 2020.

Valt een diëtist onder het eigen risico?

Als je een verwijsbrief krijgt van de huisarts mag je drie uur á €50 per uur gebruikmaken van de diensten van een diëtist. Die stelt een advies op waarmee je aan de slag kunt om op het juiste gewicht te komen. Vanuit de basisverzekering worden die uren vergoed. Je hebt alleen recht op die vergoeding als het eigen risico nog niet is opgebruikt. Als je meer uren naar de diëtist wilt moet je daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Het loont dan de moeite om de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken, want zij hanteren allemaal andere manieren om deze kosten te vergoeden.

Diabetes en de diëtist, hoe werkt dat?

Voor mensen met suikerziekte of diabetes zijn goede voedingsgewoontes van groot belang voor de gezondheid. Het is voor hen super belangrijk om gezond te eten en slimme keuzes te maken ten aanzien van de hoeveelheid voedsel die ze eten. Een diëtist kan daarbij van grote hulp zijn, met name door te kijken naar de voedingsgewoonten, eetgedrag en leefstijl, en daarop een advies te schrijven. Een diëtist wordt jaarlijks drie uur vergoed vanuit de basisverzekering. Als onderdeel van de zorgketen valt de vergoeding voor een diëtist voor mensen met suikerziekte niet onder het eigen risico.

Tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen in 2020

Zorgverzekeringen vergelijken doe je met behulp van een onafhankelijke online zorgvergelijker. Voordat je begint moet je wel voor jezelf op een rij hebben in welke situatie je bent. Ben je gezond of heb je af en toe zorg nodig? In het laatste geval is het zaak om op te letten dat de zorg die jij nodig hebt wordt vergoed. Als je nooit zorg nodig hebt kun je de premie omlaag krijgen door het eigen risico te verhogen. Maar wees voorzichtig, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Volg ons