• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wat te doen wanneer iemand te snel afvalt?
Maak het bespreekbaar als iemand te veel afvalt en hoe herken je dat?…

Wat te doen wanneer iemand te snel afvalt?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Wat voor voedingsschema werkt het best bij het sporten?

Sportschool

Als je naar de sportschool gaat, is een goed voedingsschema eigenlijk onmisbaar. Iedereen die serieus of op hoog niveau sport, is ook dagelijks met zijn voeding bezig. Het is niet voor niets dat bodybuilders altijd en overal hun bakjes rijst met kip en groenten mee naar toe nemen. Nu hoef je zelf echt niet al je maaltijden van te voren te bereiden en mee te nemen, maar wel moet je op een aantal dingen letten. Het is vooral belangrijk dat je iedere dag hetzelfde aantal calorieën binnenkrijgt, en niet teveel of te weinig eet. Daarom is het belangrijk dat je iedere dag bijhoudt wat je eet, bijvoorbeeld via Voedingswaardetabel.nl

Doel bepalen

Voordat je een schema op gaat stellen, zul je je doel moeten bepalen. Wil afvallen of juist aankomen en spieren opbouwen? En in wat voor tempo wil je dat gaan doen? Denk hier eerst over na voordat je aan je voeding denkt. Het is belangrijk om hiervoor een plan op te stellen dat je de komende maand wilt uitvoeren. in de sportschool kunnen ze je helpen om je caloriebehoefte te berekenen. De meeste mensen, en dan vooral mannen, kiezen ervoor om in de winter te gaan bulken. Je eet dan een stuk meer dan normaal zodat je spieren op kunt bouwen. Een aantal maanden voor de zomer stappen ze over op cutten en gaan ze juist weer minder eten om af te vallen. Het is wel belangrijk dat je dit niet te snel doet en te weinig eet, dit kan namelijk ten koste gaan van je spieren.

Waar moet je opletten bij een dieet

Of je nu van plan bent om naar een sportschool Groningen of naar een andere locatie te gaan, er zijn altijd een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten voor in je voedingsschema. Zoals we net al zeiden is het dus niet perse nodig om iedere dag hetzelfde te eten, maar wel hetzelfde aantal calorieën binnen te krijgen. Je kunt dus best een keer iets eten wat ongezonder is, als je maar binnen je calorieën blijft. Let daarnaast ook op de voedingswaarde. Zorg dat je genoeg eiwitten eet ( 1.5 - 2 x je lichaamsgewicht = aantal gram per dag). Iemand van 60 kilo heeft dus 90 - 120 gram per dag nodig. Hoeveel koolhydraten en vetten je nodig hebt, hangt af van je schema en je doel. Je kunt kiezen voor een koolhydraatarm dieet, of juist niet.

Volg ons