• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Vurige vetverbranding: ontdek de kracht van fatburners
Fatburner supplementen helpen efficient vet te verbranden, zijn ze ook gezond?…

Vurige vetverbranding: ontdek de kracht van fatburners
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Gezonde gewoontes aanleren: het is makkelijker dan je denkt

Gezonde gewoontes

De eerste stap richting een gezonder leven is het in kaart brengen van alle gewoontes die invloed hebben op je gezondheid. Door de manier waarop ons brein werkt is de mens een echt gewoontedier, waardoor veel beslissingen gemaakt worden op de automatische piloot. Met bewustzijn kun je hier verandering in aanbrengen en met weinig moeite gezonder gaan leven.

Start de dag gezond

Hoe verloopt jouw ochtendritueel? Ga je rustig zitten met een gezond ontbijt of schrok je even snel een broodje naar binnen? Misschien verlaat je de deur zelfs wel zonder te ontbijten, met veel snacken gedurende de dag tot gevolg. Een gezond ontbijt is erg belangrijk en helpt je om goed op te starten. Ga rustig zitten met een kopje thee, een bakje fruit en bijvoorbeeld kwart met noten, havermout of een goedgevulde smoothie. Drink ook 's ochtends direct een glas water en blijf gedurende de dag water drinken. Water heeft vele gezondheidsvoordelen doordat het de gifstoffen in je lichaam afvoert. Hierdoor blijft je huid gezond, gaan je hersenen beter functioneren, krijg je minder snel last van hoofdpijn en blijf je alert. Als jij moeite hebt met gezonde keuzes maken kun je ook een diëtist inschakelen. Vul een zorgvergelijker in om te kijken welke zorgverzekeraars deze behandelingen vergoeden.

Hou je stappen bij

Wil jij meer bewegen om je energieverbruik te verhogen? Door een stappenteller of smartwatch te gebruiken groeit je bewustzijn over je dagelijkse beweging. De stappenteller spoort je aan om wat meer te bewegen en de kans is groot dat je 's avonds nog een lange wandeling gaat maken als je nog geen 10.000 stappen hebt gezet. Ook motiveert een stappenteller je om vaker de trap te pakken dan de lift. Met een smartwatch heb je nog meer opties om je beweging te tracken. Zo kun je bijvoorbeeld je hardloopprogressie bijhouden en je sessie in de sportschool bijhouden. Doordat je ziet hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe actief je iedere dag en week bent, blijf je gemotiveerd om in beweging te komen. Er zijn ook apps waarmee je het tegen je vrienden op kunt nemen. Een goede stok achter de deur!

Pak je rust

Veel mensen vinden het moeilijk om even op de pauzeknop te drukken. Zelf tijdens de lunchpauze op het werk sta je weer te overleggen of beantwoord je een telefoontje. Ook worden alle vrije avonden, dagen en weekenden volgepropt met sociale activiteiten. Door een uitpuilende agenda voel je je gestrest, maar het voelt alsof je anders te veel mist. Het is een goede gewoonte om ook tijd om te nietsen in te lassen. Je kunt even echt op adem komen, ontspannen met een warm bad, een goed boek of in de natuur. Prikkels verwerk je namelijk niet allemaal tijdens het slapen, hier moet je ook overdag even een momentje vrij voor maken. Door deze tijd te nemen leer je jezelf beter kennen en voel je wat jij echt nodig hebt.

Volg ons