• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

De 10 leukste foodblogs van Nederland
De 10 leukste foodblogs van Nederland…

De 10 leukste foodblogs van Nederland
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Stop met diëten, begin aan je nieuwe leefstijl!

Gezonde gewoontes

Je leest het inderdaad goed, stop met onnodige diëten en werk aan je leefstijl om je doelen te bereiken. Het is vaak zo dat mensen de handrem erop gooien, terwijl ze beter een andere weg in kunnen slaan. In de praktijk blijkt dat veel diëten niet blijken te werken …immers, anders zou niet meer dan de helft van Nederland met overgewicht te maken hebben.

Het komt bij elk succesverhaal weer naar boven drijven, tijdelijke oplossingen werken niet of slechts even. In de meeste gevallen draait het dan ook nog de eerste paar weken om vochtverlies en geen vetverlies. Zo kan iedereen wel een dieet beloven waarbij je snel afvalt …er komt natuurlijk veel meer bij kijken.

We gaan je laten zien hoe het echt werkt …het aanpassen van jouw leefstijl zorgt ervoor dat jij gezonder, gelukkiger en ideaal gewicht voor elkaar krijgt. Het gaat namelijk allemaal om positieve veranderingen in je leven. Ontdek ze hieronder.

Voedingswaardetabel.nl geeft inzicht

Het voordeel van deze website is dat je veel kunt vinden over allerlei producten en wat er allemaal in zit. Dit geeft je een kijkje in de keuken van producten, en is een indicator voor wat je wel, minder en bij voorkeur helemaal niet zou moeten eten en drinken om bepaalde doelen te verwezenlijken. Je kan met dit gereedschap aan de slag om alles wat je eet en drinkt eens nader te bekijken.

Bij het invoeren van een product zal je het calorieën aantal kunnen opvragen, maar ook hoe het is opgebouwd. Hierbij kan je kijken naar het aantal suikers, vetten (ook welke soort vetten er in producten zitten), eiwitten, koolhydraten, zout, vitamines, mineralen en voedingsvezels. Ze spelen allemaal een rol in je voedingspatroon, en of je er een gezond gewicht mee kunt bereiken.

In de meeste gevallen heeft overgewicht namelijk toch echt te maken met het teveel eten en drinken, van dingen die je bij voorkeur juist zou moeten laten staan …en moet ruilen voor echte krachtvoeding.

In 5 stappen naar een gezonde leefstijl

Hieronder geven je een stappenplan mee dat je helpt een gezond voedingspatroon te hanteren, leert hoe je ook de vetverbranding kunt verhogen en gelukkiger door het leven kan laten gaan.

1. Ontdek wat je eet en drinkt

Heel simpel komt dit neer op alles omdraaien om te kijken wat er allemaal in zit, je kan hiervoor ook deze website gebruiken (bij producten waar het niet duidelijk op staat aangegeven, of vanwege het gemak ervan). Zo ontdek je echt wat je dagelijks nou eigenlijk allemaal binnenkrijgt. Je zal er al gauw achter komen, afhankelijk van je huidige voedingspatroon, dat er best wat producten zijn waar veel suikers aan zijn toegevoegd.

Maar ook andere onnodige stofjes die worden gebruikt, vaak vind je er namelijk ook E-nummers in of vetten die er niet in thuis horen.

Schrijf alles op en ga dit eens een paar weken bijhouden …je hebt nu materiaal om mee te werken aan een gezond voedingspatroon.

2. Maak aanpassingen in je voedingspatroon

Je zal nu selectief moeten zijn in wat je allemaal in je voedingspatroon toelaat, en wat er zoveel mogelijk uitgehaald dient te worden. Het eerste waar je op moet letten zijn de suikers, voor overgewicht een katalysator die je er voor een groot deel uit moet halen. Vervang ze met (een beperkte hoeveelheid) complexe koolhydraten die ook meer voedingsvezels bevatten …denk hierbij aan groente die je over het algemeen onbeperkt kunt eten.

Nu is het ook zaak de vetten te bekijken, en zoveel mogelijk de gezonde te consumeren. Vetten spelen een belangrijke rol in je algehele gezondheid. Maar gebruik hiervoor natuurlijke (voor een deel verzadigde en vanzelfsprekend het merendeel onverzadigde vetzuren). Gebruik zo min mogelijk verzadigde vetzuren die je in koek, snoep, chocolade (op echt pure varianten na), gefrituurde snacks en ook producten en alles waar transvetten in zit.

Het aanpassen van wat je eet en drinkt is al een grote winst, verder zou je ook nog met een calorierestrictie kunnen werken …maar ga niet te extreem (en volg dus absoluut geen crashdiëten).

3. Ga sporten en doe meer aan lichaamsbeweging

Je doet er ook verstandig aan meer te gaan sporten, er is hierin ook keuze genoeg. Hiermee gaat de vetverbranding ook omhoog en je zal er natuurlijk ook sterker en fitter van worden. Verder draagt sporten en meer lichaamsbeweging ook bij aan je algehele gezondheid.

4. Volhouden en motivatie

Nadat je actie onderneemt om een gezondere leefstijl na te streven, is het belangrijk ook vol te houden. Verander je leven in positieve zin en streef gemotiveerd specifieke alle gestelde doelen na. Je gaat op die manier ook echt succes behalen en een gezond gewicht bereiken.

5. Ontspan en geniet van het leven

Verder is het ook goed om af en toe lekker te relaxen …waarbij je volop van het leven gaat genieten. Veel plezier beleven maakt je gelukkiger, en laat je ook lekker meer lachen …waarmee je ook weer meer calorieën gaat verbranden. Ga lekker op pad en ontspan een beetje.

Je gaat er vandaag mee beginnen!

Wil je echt een gezonde leefstijl bereiken, sterker worden verder ook op je ideale droomgewicht zien te komen? Start er dan gelijk mee. Je zal op die manier ook eerder de vruchten plukken van al jouw inspanningen, en ook vlotter stralen van geluk na de behaalde resultaten.

Conclusie

Een gezonde leefstijl is essentieel om die overbodige kilo’s opgeslagen lichaamsvet kwijt te kunnen raken. Je hebt er niks aan diëten te volgen die je van de regen in de drup helpen …laat je daarom niet in de maling nemen met veel waardeloze diëten.
Gebruik wel deze praktische tips!

Volg ons