• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Hoe kan je een gezond dieet volgen?
Gezond afvallen door je aan een voedingspatroon te houden…

Hoe kan je een gezond dieet volgen?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Hoe kan je een gezond dieet volgen?

Gezonde gewoontes

Afvallen hoeft niet ongezond te zijn, mits je je aan een voedingspatroon houdt dat voor jouw lichaam wenselijk is. Is je energie-inname lager dan je energiegebruik, dan zorgt dit wel voor gewichtsverlies, maar zal je dit niet alleen niet lang volhouden, maar komt het gewicht er uiteindelijk ook weer aan. We spreken van een gezond dieet wanneer je dieet veelzijdig, praktisch en niet te streng is. Dat klinkt fijn, toch? Maar hoe zorg je ervoor dat jij zelf een gezond dieet kunt volgen?

Wanneer je een eetstoornis hebt, zoals een eetbuistoornis, zal je merken dat een dieet voor jou heen en weer zal blijven schommelen. Hoewel dat bij iedereen in zekere mate zo zal zijn, is het aannemelijk dat deze mate in jouw geval nét iets heftiger zal zijn. In een afkickkliniek leren ze je dan ook dat je jezelf dit niet al te kwalijk zou moeten nemen, want het vinden van de juiste balans kan nu eenmaal best lastig zijn. Maar onmogelijk? Dat is het niet!

Eet veel groenten en fruit

Het zal geen verrassing zijn dat het eten van groenten en fruit een vereiste is binnen een dieet. De vitaminen die hierin zitten, zijn namelijk voor iedereen van groot belang. Wetenschappelijk is bewezen dat een inname van 2 stukken fruit en/of groenten per dag daarnaast het risico op bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten verkleint. Ben je geen fan van groente of fruit? Misschien is het maken van fruit sappen of smoothies dan iets voor jou.

Eet vooral volkorenproducten

Kies je voor volkorenproducten, zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst, dan zit je goed. Deze voedingsmiddelen zitten namelijk vol met gezonde koolhydraten, de juiste voedingsvezels en verschillende vitamines die je lichaam maar al te graag binnenkrijgt. Daarbij zorgen volkorenproducten ook nog eens voor een verzadigd gevoel, waardoor je uiteindelijk een betere balans in jouw voedingspatroon zou kunnen vinden, maar toch de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Eet wekelijks peulvruchten

Niet alleen zitten ze vol met eiwitten, voedingsvezels en ijzer, maar ook barsten ze van de andere voedingsstoffen: peulvruchten. Wanneer je wekelijks peulvruchten, zoals kikkererwten, sojabonen, bruine bonen of linzen binnenkrijgt, krijg je op wekelijkse basis in ieder geval met zekerheid al heel wat gezonde voedingsstoffen binnen die enkel goeds doen voor je lichaam. Zo simuleren peulvruchten door middel van de eiwitten de genezing van je spieren wanneer je sport, en zijn ze goed voor je energiepeil!

Bron: https://www.thuisarts.nl/gezonde-levensstijl/ik-wil-gezond-eten

Volg ons