• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Hoe bereik je succesvol je streefgewicht?
Het beste je ideale gewicht bereiken lees je snel hier…

Hoe bereik je succesvol je streefgewicht?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Gezonde voeding, alcohol en diëten, ja het mag, kies bewust

Gezonde gewoontes

Wanneer je aan de lijn bent is het moeilijk om bepaalde dingen te laten staan. Het is juist zo gezellig om in het weekend een fles wijn uit de klimaatkast wijn op tafel te zetten. Af en toe een wijntje of biertje drinken is niet erg, maar kijk wel uit wat je drinkt en hoeveel je drinkt.

Alcohol staat bekend als dikmaker. Er zitten minstens 70 kilocalorieën in een glas. Dan zijn er ook nog eens drankjes die heel veel suiker bevatten zoals likeuren, zoete witte wijn en mixdrankjes. Van de calorieën die in een drankje zitten krijg je geen vol gevoel, dat komt omdat er geen bruikbare voedingsstoffen in alcohol zitten. Vandaar dat een alcoholische versnapering vaak hand in hand gaat met snacks. Een kaasplankje, een bittergarnituur, pinda’s of chips. Geen combinaties die je kan gebruiken wanneer je bezig bent met afvallen.

Kies voor suikervrij

Maar hoe zorg je er dan voor dat je toch af en toe van een drankje kan genieten? Kies dan bij voorkeur voor drankjes met zo weinig mogelijk calorieën. Ben je een wijnliefhebber? Ga dan voor prosecco of witte wijn uit koelere wijnstreken. Deze bevatten minder suiker. Hou je toch meer van rode wijn? Kies dan een lichtere variant uit je wijnkoelkast zoals pinot noir, gamay of barbera.

Alleen bij speciale gelegenheden

Wees ervan bewust dat je niet iedere dag een drankje kan nemen als je bezig bent met afvallen. Het moet geen gewoonte worden. Je koopt ook niet iedere dag een fanny pack of een Anita sport bh. Alcohol is nou eenmaal niet bevorderlijk voor je dieet en het is sowieso niet goed voor je gezondheid. Hou het bij speciale gelegenheden zoals een verjaardag, geboorte, diplomering of drink alleen iets in het weekend.

Geen vette snacks

Drink niet ineens heel veel, maar beperk je tot twee glaasjes en stap dan over op water. Geniet rustig van je drankje en neem af en toe een nipje. En dan die snacks. Zorg ervoor dat je geen vette snacks gaat eten. Hoe verleidelijk het ook is. Wil je toch iets erbij eten? Neem dan popcorn.

Volg ons