• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondegewoontes
2 antwoorden over afvallen en hormoonbalans + 4 tips voor blijvend slank zijn…

Gezondegewoontes
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Sporten, diëten en cupmaten

Sport BH

Vrouwen hebben gemiddeld zo’n zes verschillende bh maten gedurende hun leven. Onder andere door veranderingen in gewicht. Dat in combinatie met dat zo’n 70% van de dames de verkeerde maat bh draagt, geeft reden genoeg om je wat meer informatie te geven.

Borsten bestaan uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren. Feit is dat de ene borst altijd groter is dan de ander. Vaak zijn linkerborsten groter dan rechterborsten. Een gemiddelde borst weegt ongeveer 500 gram en de borsten samen bevatten ongeveer vier tot vijf procent van de totale hoeveelheid lichaamsvet bevatten. Dit betekent dus dat als je gaat afvallen er vet uit je lichaam en dus ook uit je borsten verdwijnt. Hierdoor worden je borsten waarschijnlijk kleiner. Zeker nu is het dus goed om regelmatig de maat van je bh te (laten) controleren.

Sporten en de bh

Borsten hebben geen spierweefsel die de bewegingen kunnen opvangen tijdens het sporten. Daar komt bij dat de borsten alleen aan de borstwand vastzitten, waardoor ze gevoelig zijn voor bewegingen zoals bij hardlopen of tijdens een work-out. Een goede sport bh moet dus aan andere eisen voldoen dan een bh voor je dagelijkse activiteiten.

Bij het kiezen van de juiste sport bh is vooral de maat het belangrijkste. Dat klinkt simpel maar het feit is dat de meeste vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. Overigens is het dragen van een goede sport bh niet alleen belangrijk voor grote maar ook bij kleine borsten. Zoals gezegd hebben borsten geen spierweefsel om bewegingen op te vangen en daar hebben ook kleine borsten last van. Een goede sport bh is daarom een basisvoorwaarde voor in je Kipling sporttas. Misschien overbodig om te melden maar een bh voor je dagelijkse activiteiten voldoet dus niet voor het sporten.

Smaken verschillen

Wat je mooi of prettig vindt, is natuurlijk per vrouw verschillend. Wel kunnen we je wat richtlijnen geven en ideeën. Want hoewel de sport bh pas in 1975 ontworpen is, zijn er inmiddels diverse varianten te vinden. De Elomi sport bh, of Anita sport bh is bijvoorbeeld geschikt voor zowel de kleine A cup als de grote D, E of zelfs K cup. De bh’s ondersteunen precies daar waar nodig is en zitten comfortabel zodat jij je vooral op het sporten kunt richten. De bh’s voor grotere maten hebben een beugel en een voorgevormde cup. Omdat de bh hoog op de borst aansluit, heb je een ongeëvenaarde ondersteuning en door het compressie-design krijgen je borsten naast support ook nog eens een mooie vorm. De Elomi bh is er overigens ook in een dagelijkse sexy variant.

Leuk om te weten

Wist je dat er wereldwijd behoorlijke verschillen zijn in de grootte van borsten? Zo hebben vrouwen in China, Japan en Indonesië vaak een cup A en zijn de vrouwen in Rusland en Scandinavië vooral gezegend met een cup Dof groter. Overigens hebben de vrouwen in Nederland in de afgelopen jaren grotere borsten gekregen. Was vijftien jaar geleden het gemiddelde nog cupmaat 75B is dat nu een cup D. Naast erfelijke aanleg speelt gewicht en ongezonder eten hierbij ook een rol. Net als het gebruik van de pil.

Volg ons