• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wordt een diëtist vergoed voor mijn zorgverzekeraar?
Krijg je een vergoeding voor de dietist van de zorgverzekeraar?…

Wordt een diëtist vergoed voor mijn zorgverzekeraar?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Dit zijn de drie lekkerste koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarm recept

Ondertussen kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om een koolhydraatarm dieet te volgen. Natuurlijk hebben onze lichamen wel koolhydraten nodig, ze zijn namelijk een bron van energie. In je lijf zullen de suikers omgezet worden tot glucose, hier haal je dus energie uit. Wel is het nodig om de goede koolhydraten binnen te krijgen, dus niet slechte koolhydraten. Deze variant vind je met name in bijvoorbeeld snoep en frisdrank, terwijl je goede koolhydraten juist uit groente en fruit kunt halen. Als je ook een dieet wil volgen waarbij je minder koolhydraten zult eten, dan heb je natuurlijk wel recepten nodig. Hieronder vind je drie heerlijke koolhydraatarme recepten ter inspiratie.

Groentesoep met balletjes

Nederlanders houden van groentesoep. Gelukkig kan dit gerecht ook zeker gebruikt worden tijdens een koolhydraatarm dieet. Een groot voordeel van dit recept is dat je direct je dagelijkse hoeveelheid groente op kunt eten. In de groentesoep gaat namelijk 250 gram aan soepgroenten, wat dus genoeg groente is voor de hele dag. Daarnaast moet je ook 250 gram courgette spaghetti toevoegen, net zoals 200 gram rundergehakt. Van dit gehakt maak je uiteraard kleine balletjes. Overigens kun je dat ook overslaan, zo maak je de groentesoep natuurlijk vegetarisch. De resterende ingrediënten van dit recept zijn het volgende: 700 milliliter water, een bouillonblokje en een eetlepel olijfolie. Nadat je alles in huis hebt kun je beginnen door de waterkoker te vullen met het water en het aan te zetten. Vervolgens verwarm je een pan met de olijfolie zodat je de soepgroenten even aan kunt bakken. Hier voeg je het gekookte water aan toe, net zoals het bouillonblokje. Laat de groenten vijf minuten koken, waarna je de balletjes kunt toevoegen voor 10 minuten. Het vuur kan dan uit, waarna je de courgette spaghetti nog moet toevoegen.

Geitenkaas salade met balsamico in een buddha bowl

Bij een koolhydraatarm dieet is het verstandig om tijdens de lunch geen brood te eten. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld een salade van geitenkaas met balsamico dressing maken in een zogenoemde buddha bowl. Hiervoor heb je veel ingrediënten nodig. In de salade gaat namelijk 100 gram zoete aardappelen, 100 gram rode of gele biet, 130 gram fijngesneden boerenkool, 20 gram geitenkaas, 50 gram wilde rijst, 25 gram pistachenoten, 1 gram zout en 5 milliliter olijfolie. Voor de balsamico dressing heb je de volgende ingrediënten nodig: 60 milliliter olijfolie, 20 milliliter balsamicoazijn, 10 milliliter mayonaise (optioneel), 1 eetlepel Dijon mosterd en 1 gram zout. Je maakt dit recept door de oven voor te verwarmen op 220 graden. Ondertussen kun je de bieten schillen snijden in de dobbelsteentjes, terwijl je de zoete aardappelen in dunne reepjes snijdt. Leg ze vervolgens op een bakpapier op de bakplaat van de oven en gooi de zout en olie erover. Het moet 30 minuten bakken, terwijl je tegelijkertijd de rijst kunt koken. De ingrediënten voor de dressing kunnen gemixt worden in de blender, waarna je alles op kunt dienen in de buddha bowl.

Mayonaise als optionele toevoeging

Mayonaise is optioneel in de balsamico dressing, het hoeft dus niet toegevoegd te worden. Doe je dit wel? Dan is het verstandig om de mayonaise zelf te maken zonder suiker. Hiervoor heb je wel 250 gram milde olijfolie, 1 ei, 1 theelepel zout en 1 eetlepel citroensap, azijn en mosterd nodig. Het ei doe je in een maatbeker waarin ook de staafmixer zit. Vervolgens voeg je de olie, azijn, zout en citroensap toe. Je kunt dan gaan mixen, wat eerst onderop moet gebeuren. Langzamerhand moet de staafmixer steeds hoger. Als de olie volledig opgenomen is, is de mayonaise klaar. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden bij andere recepten.

Volg ons