• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Met je backpack op pad met een instant maaltijd, bekijk de opties…

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Wat zijn de beste dieettrends van 2021?

Dieettrends

Overal ter wereld ontstaan er jaarlijks nieuwe trends. In de cryptosector zijn de Bitcoin crypto futures op het moment bijvoorbeeld erg trendy, maar ook in de dieetwereld vind je veel nieuwe trends. Hier kan zomaar eens een dieet tussen zitten dat ervoor zorgt dat jij eindelijk van die coronakilo’s afkomt. Deze dieettrends zijn dan ook positief, al is dit bij trends niet altijd het geval. Soms hebben ze bijvoorbeeld een negatieve invloed op de verwachtingen voor Shell aandelen. Bij de onderstaande dieettrends is dit zeker niet het geval.

Keto Lite

Als er voor 2021 één trendy dieet moet zijn, is het de nu populaire versie van "Keto", die we graag "Keto Lite" noemen. Het originele "True Keto"-dieet dwong volgers om zichzelf in ketose te duwen door voornamelijk vet te eten, 70 procent of meer van het totale dieet moest uit vet bestaan. Door zulke hoge vetgehaltes te eten, verloren ze snel gewicht omdat hun lichaam hierdoor overschakelde van het verbranden van koolhydraten (glucose) naar het verbranden van vet (ketonen). Maar nu "Keto" mainstream is geworden, noemen volgers hun dieet steeds vaker "Keto" zolang ze maar twee belangrijke "Keto" statistieken bereiken: suiker op de bodem en lage netto-koolhydraten. "Keto Lite"-consumenten willen doorgaans veel eiwitten, matig vet uit hoogwaardige bronnen en extreem lage suikers zonder meer dan 4 g netto koolhydraten. Alles glutenvrij is ook een pluspunt in de "Keto Lite" -ruimte, omdat de claim low carb impliceert. Net als bij Ripple vs Ethereum zitten er dus veel verschillen tussen deze twee diëten.

Plantaardig flexitarisch

Vergeet “Veganisme”; de "plant-aangedreven" trend draait om consumenten die een meerderheid plantaardig voedsel eten, maar niet de goed geproduceerde scharrelkippenbout of grasgevoerde gehaktbal uitsluiten wanneer deze op het bord komt te liggen. Van bijzonder belang voor de op planten gebaseerde beweging is de consumptie van eiwitten afkomstig van plantaardige bronnen, denk aan pompoenpiteiwit, amandeleiwit, erwteneiwit en hennepeiwit. Adaptogenen, waaronder ingrediënten die het hele lichaam ondersteunen, zoals ashwagandha, kurkuma en reishi-paddenstoelen, zijn ook enorm populair bij het plantaardige publiek. Dit dieet is ook geweldig voor de planeet, omdat planten een veel lagere ecologische voetafdruk hebben dan dieren. Als zodanig zul je merken dat flexitariërs ook typisch belangrijke voorstanders zijn van de groeiende interesse in duurzame, of beter nog, 'no waste'-verpakkingen.

Immuunsysteemondersteunend

COVID-19 blijft een van de belangrijkste beïnvloeders van elke trend op het moment en voedingsgewoonten zijn geen uitzondering. In feite heeft de Wereldgezondheidsorganisatie tijdens de pandemie voedingsrichtlijnen aangekondigd die het "belang van een uitgebalanceerd dieet om een sterk immuunsysteem te behouden" benadrukten. Dit bevat de aanbeveling om elke dag 4 porties fruit en 5 porties groenten te consumeren. "Super" voedingsmiddelen in de immuunondersteunende ruimte zijn alles rijk aan vitamine C (van grapefruits tot broccoli) en vitamine E (van noten tot avocado's). Andere trendy voedingsmiddelen voor de bestrijding van COVID zijn vlierbessen, groene thee (rijk aan antioxidanten), vitamine D (uit de zon of uit voedsel, zoals eieren) en knoflook. Dit zou dus moeten helpen om corona te bestrijden als je besmet wordt.

Volg ons