• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Van mode tot maaltijd: duurzaam leven in de praktijk
Duurzaamheid is tegenwoordig een noodzakelijke leefwijze…

Van mode tot maaltijd: duurzaam leven in de praktijk
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Diëten met een klein budget

Dieten met een klein budget

Het ene dieet kost meer dan het andere. Als je bijvoorbeeld een eiwitrijk dieet volgt en veel zalm en biefstuk in je winkelmandje gooit, ben je een stuk duurder uit dan wanneer je kiest voor een veganistisch dieet of koolhydraatarme maaltijden. Dit zijn drie tips als jij wilt diëten met een klein budget.

Goedkopere alternatieven kiezen

Sommige dieetproducten zijn erg kostbaar. Zorgverzekeringen vergelijken valt aan te raden als je een dieet wilt gaan volgen, want mogelijk worden er kosten vergoed door de verzekeraar. Is dit niet het geval? Gelukkig zijn er talloze goedkopere opties die net zo gezond, lekker en eenvoudig zijn. In koolhydraatarme diëten wordt veel kaas gegeten. Kies in dit geval voor gewone kaas en koop een blok dat je zelf raspt. Koop groenten en fruit op de markt of kies in de supermarkt voor de ongesneden varianten. Je krijgt direct een stuk meer voor je geld, dus na één tripje naar de supermarkt heb jij genoeg verse groenten in huis voor een paar dagen. Veel diëten zijn rijk aan noten en zaden. Laat de dure noten links liggen, zoals macadamia's, en kies voor de goedkopere amandelen, walnoten of paranoten. Ga ten slotte waar mogelijk voor seizoensproducten. Aardbeien zijn stukken goedkoper in de zomermaanden en het is een stuk duurzamer om volgens de seizoenen te eten.

Bevroren of ingeblikt in plaats van vers

Sommige ingrediënten bevatten dezelfde voedingswaarden als je ze bevroren of ingeblikt koopt in plaats van vers. Qua voedingsstoffen is gebleken dat er geen verschil zit tussen diepvriesgroenten en verse groenten. Ingevroren fruit smaakt heerlijk in een smoothie. Goed ingevroren vis is net zo gezond als verse vis. Ook valt het aan te raden om ingeblikte tonijn en makreel in huis te halen. Dit zijn goedkope en handige snacks om in de voorraadkast te hebben.

Vooruit koken

Een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je je aan je dieet houdt en tegelijkertijd geld bespaart op de boodschappen, is door een aantal dagen vooruit te koken. Vries een paar porties in en wissel af, zodat je geen twee of drie dagen achter elkaar hetzelfde hoeft te eten. Na verloop van tijd heb je een ruime keuze aan gezonde maaltijden in de vriezer staan en kan je goed rouleren. Bedenk bijvoorbeeld op zondag welke maaltijden jij de volgende week wilt maken, welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt en bij welke supermarkt je deze het voordeligst kunt kopen. Maak een lijstje, neem dit mee naar de supermarkt en je zult merken dat het een stuk makkelijker is om verleidingen links te laten liggen.

Volg ons