• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

3 grote voordelen van stoppen met drinken van alcohol
Gezonder leven door beter eten en meer beweging…

3 grote voordelen van stoppen met drinken van alcohol
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Hoe combineer ik een uitgebreid diner thuis met mijn dieet?

Lekker uitgebreid diner thuis

Sociale situaties kunnen best lastig zijn tijdens het afvallen. Een BBQ bij vrienden, een etentje met familie of zelfs een uitgebreid diner thuis. Liever mijd je deze situaties om te voorkomen dat je te veel eet. Bedenk echter goed dat bij een gezond voedingspatroon af en toe een keer zondigen hoort. Je kunt niet altijd alleen maar gezond eten. Balans is het sleutelwoord. Deze situaties hoef je dan ook zeker niet uit de weg te gaan tijdens het afvallen. Heb je plannen om je partner te verrassen met een heerlijk uitgebreid diner bij jullie thuis? Maar weet je nu al dat je hierdoor een stuk hoger in je calorie-inname gaat eindigen en geeft dit extra stress binnen je dieet? Niet nodig. Verantwoord genieten tijdens je dieet, leer je met behulp van de tips in dit artikel.

Voer alle calorieën in

Het grootste voordeel van thuis dineren is dat je de maaltijden zelf zult bereiden. Hierdoor weet je precies wat in ieder gerecht zit. Van de olie of boter die je gebruikt hebt tot de plakjes mozzarella in de salade. In een restaurant moet je deze hoeveelheden vaak gokken. Daardoor is het thuis veel makkelijker om de hoeveelheid calorieën te tellen en zo binnen de gewilde marges te blijven.

Afvallen draait immers geheel om de hoeveelheid calorieën die je dagelijks neemt. Calorieën heb je nodig om te functioneren. Ze leveren energie. Wanneer je echter meer calorieën eet en drinkt dan je verbruikt, dan zal het lichaam dit opslaan in de vorm van vet. Neem je minder calorieën? Dan zal je lichaam reserves gebruiken om het lichaam te laten functioneren. Zo val je af. Daarom is het zo belangrijk om precies te weten hoeveel calorieën er in ieder gerecht verwerkt zitten.

Kies voor caloriearme gerechten

Lekker eten hoeft niet direct calorierijk te zijn. Er zijn genoeg producten die over relatief weinig calorieën beschikken en toch heel lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan rosbief. Dit is heel mager vlees en er zijn toch genoeg mensen die dit dolgraag eten en het echt als delicatesse beschouwen.

Maak gebruik van handige apps zoals Pinterest om caloriearme recepten te zoeken. Ook wanneer je aan het diëten bent, kun je zeer lekkere en luxe gerechten bereiden. Wil je toch iets bereiden wat je normaal gesproken niet tijdens je dieet zou nemen? Verander dan je portiegrootte. Zo kan je toch mee-eten.

Compenseer de dagen ervoor

Uiteindelijk draait alles om balans. Van een keertje meer eten dan je dagelijkse energiebehoefte kom je niet direct aan. Net als dat je van een avondje niet eten, niet direct kilo’s zult afvallen. Maak daarom iedere week de balans op. Als je aan het einde van de week minder energie binnen hebt gekregen dan je hebt verbruikt, zal je uiteindelijk afvallen. Waarschijnlijk weet je ruim van tevoren wanneer het etentje plaatsvindt. Als je weet hoeveel calorieën je wekelijks mag eten om je doelen te behalen, kun je dus ook compenseren in de dagen voorafgaand aan het eten. Op die manier mag je tijdens het diner wat meer binnenkrijgen, zonder dat dit direct effect heeft op het afvallen.

Volg ons