• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Kleding voor curvy vrouwen zodat je er stijlvol en comfortabel uit komt te zien…

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Wat is een geschikt dieet voor kinderen?

Kinderen met overgewicht

Wanneer je kind een paar kilo te zwaar is, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Niet alleen voor de gezondheid van je kind is het belangrijk dat ze op gewicht zijn, maar ook voor de geestelijke klachten die ze kunnen ontwikkelen. Kinderen die worstel met overgewicht zitten namelijk vaak niet lekker in hun vel en worden op school daarnaast vaak ook nog eens gepest. Het is daarom dus als ouders ook belangrijk om er zo goed mogelijk met je kind over te praten en waar nodig er alles aan te doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Omdat je kind natuurlijk aan ontzettend veel verleidingen wordt blootgesteld en je er als ouders niet altijd bij bent, is het belangrijk je kind bewust te maken van de keuzes die ze op een dag moeten maken. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor de ouders, waarmee jij je kind kunt helpen afvallen.

Haal geen frisdranken, koeken en chips in huis

Voor een kind is het heel moeilijk om te kunnen beseffen dat het drinken van frisdrank en het eten van koek, chips en snoep ongezond is. Het is daarom dus ook als ouders een taak om ervoor te zorgen dat je de verleiding waar mogelijk zoveel mogelijk beperkt. Hoe lastig of het ook is, dit is wel een goede en vooral ook belangrijke eerste stap om je kind op een gezonde en verantwoorde wijze te laten afvallen. Wil je je kind dan toch af en toe de mogelijkheid geven om wat te kunnen snacken, dan kun je ook heel eenvoudig zelf groentechips maken of havermoutkoekjes. Op deze manier kunnen ze toch iets lekkers eten, maar is het ook direct gezond. Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met gezonde voeding, raadpleeg dan eens de huisarts. Ondanks dat je via de zorgvergelijker een andere zorgverzekeraar hebt gekozen, heb je vanuit het basispakket recht op 3 uur voedingsadvies van een diëtist.

Kook iedere avond voor het gezin

Hoe lange werkdag je ook hebt gehad, eten thuis laten bezorgen of afhalen is een absolute no-go wanneer je bezig bent met de gezondheid van je kind. Zorg er daarom dus ook voor dat je iedere dag kookt. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je kind de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en zorg je er ook voor dat het gezond is wat ze eten. Belangrijk is daarom dus ook om voldoende groente te gebruiken en op te passen met het gebruik van bakboter en allerlei andere toevoegingen, zoals sausjes en kruiden. Want ondanks het feit dat kruiden natuurlijk zorgen voor smaak, zitten ze vaak vol met zout.

Blijf er met je kind over praten

De basis van een gezond gewicht bij je kind, is door er over te blijven praten. Vertel ze wat de gevaren zijn van overgewicht, maar bied ook een luisterend oor op het moment dat ze het lastig vinden en misschien zelfs al wel worden gepest op school of bij de sportclub. Geef je kind vooral een hele hoop warmte en liefde en laat ze blijken dat je niet minder van ze houdt, omdat ze een paar kilo te zwaar zijn. Zorg dat jullie er samen aan werken, dan komt het allemaal goed!

Volg ons