• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Vier heerlijk gezonde tips om zelf toe te passen in je eigen keuken…

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Hoe kan je besparen op je zorgverzekering voor 2023?

Zorgverzekering 2023

Een zorgverzekering met een goede dekking en een voordelige premie? Dat wilt iedereen! Je huidige zorgverzekering vergelijken met andere verzekeraars kan een goede manier zijn om te besparen voor 2023. Hierdoor weet jij of overstappen van je zorgverzekering financieel gunstig is. In dit artikel vind jij handige tips om te besparen op je zorgverzekering voor 2023.

Wat is een zorgverzekering:

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die aan te vullen is met één of meerdere verzekeringen. De basis verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor de meest voorkomende zorgkosten. De overheid bepaalt ieder jaar welke kosten onder het basispakket vallen en welke worden vergoed. Je basisverzekering kun je aanvullen om jezelf extra te verzekeren.

Hoe besparen op je zorgverzekering in 2023:

Hieronder geef ik jou een aantal tips om te besparen op je zorgverzekering.

Vergelijk de standaard dekking bij verzekeraars

De dekking van de basisverzekering kan verschillend zijn bij verzekeraars. Het is daarom verstandig om te vergelijken welke kosten onder de huidige dekking vallen. Deze kosten kunnen namelijk meer zijn dan de standaard basisdekking, waardoor je een hogere premie moet betalen. Wellicht zitten hier zorgkosten bij waar je hoogstwaarschijnlijk toch geen gebruik van gaat maken.

Verhoog je eigen risico

Een eigen risico van 385 euro is verplicht. Echter kun je er wel voor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Verzekeraars zijn hier dol op en bieden je daarom een korting op de premie die je betaalt. Het eigen risico kun je verhogen tot 885 euro.

Dit is verstandig om te doen wanneer je denkt dat je niet zoveel gebruik gaat maken van de zorgkosten binnen de huidige dekking.

Collectieve zorgverzekering of niet

Wellicht kom je in aanmerking voor een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via je werkgever. Een collectieve zorgverzekering heeft een aantal voor- en nadelen.

Een collectieve zorgverzekering levert vaak korting op je huidige premie of andere voordelen zoals een sportlidmaatschap.

Echter zijn er ook nadelen. De korting wilt namelijk niet zeggen dat de zorgverzekering ook direct de goedkoopste is. Vaak zijn er genoeg andere verzekeringen met een lagere prijs. Daarnaast kan het zomaar voorkomen dat je plotseling geen recht meer hebt op de collectieve verzekering, bijvoorbeeld wanneer je bent ontslagen of van baan hebt gewisseld. Hierdoor moet je de normale premie door blijven betalen zonder korting.

Bekijk of een aanvullende verzekering nodig is

Niet alle zorgkosten vallen onder de basisverzekering. Voor deze kosten kun je een aanvullende verzekering afsluiten, waar je iedere maand extra premie voor betaald.

Voordat je de aanvullende verzekeringen gaat vergelijken, is het verstandig om bij jezelf na te gaan of je deze echt nodig hebt. Hierdoor kun jij besparen op je zorgverzekering 2023.

Volg ons