• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Hoe combineer ik een uitgebreid diner thuis met mijn dieet?
Op dieet en uitgebreid eten thuis. Hoe doe je dat?…

Hoe combineer ik een uitgebreid diner thuis met mijn dieet?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

De voorwaarden van een doeltreffende detoxkuur

Detoxkuur

Een detoxkuur volgen wordt alleen maar populairder. Steeds meer mensen erkennen de voordelen en belangstelling in het volgen van zo'n kuur. Maar wat is het precies en wat is het nut? In het kort is detoxen het ontgiften van je lichaam. In dit artikel bespreken we wat je kunt verwachten wanneer je zo'n kuur op basis van sap volgt.

Wat is een goede detoxkuur?

Voor je begint aan een kuur is het verstandig om je te oriënteren. Er zijn namelijk verschillende soorten. Ze hebben allemaal hetzelfde doel maar de ene kuur is nou eenmaal doeltreffender dan de andere. Ontdek wat beste detox kuur is en profiteer er optimaal van.

Redenen om een detoxkuur te volgen

Er zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor het ontgiften van je lichaam. Gedurende de dag wordt ons lichaam blootgesteld aan schadelijke deeltjes. Die dringen voornamelijk via ons voedsel en de luchtwegen ons lichaam binnen. Gelukkig beschikken we over mechanismen om deze deeltjes uit het lichaam te verwijderen. Onder andere je nieren en je lever spelen hier een essentiële rol in. Maar in de hedendaagse maatschappij is de blootstelling aan schadelijke stoffen te groot. Het voedsel dat we eten zit boordevol pesticiden, kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Hierdoor kunnen de natuurlijke mechanismen om gifstoffen te verwijderen het aanbod niet meer aan.

Het wegwerken van hoge concentraties giftige stoffen

Tijdens een detoxkuur probeer je de opstapeling van gifstoffen weg te werken. Dat doe je in de eerste plaats door de inname ervan tot het absolute minimum te beperken. Hierdoor krijgt je lichaam de gelegenheid om het overschot af te breken en te verwijderen.

Voorwaarden van een geschikt sap van een detoxkuur

Lang niet ieder willekeurig sapje is geschikt voor een detoxkuur. De flessen sap worden met zorg samengesteld door een specialist. Die kiest met zorg de ingrediënten uit en maakt gebruik van speciale perstechnieken om alle voedingstoffen te behouden. Standaard sappen uit de supermarkt zijn daarom absoluut niet geschikt. Aan deze voorwaarden dient een drank voor een detoxkuur voldoen:

  • Het hoofdbestanddeel is groente, tenminste 70%
  • Langzaam geperst om alle voedingstoffen te behouden (slowjuice)
  • Gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Idealiter voorzien van een superfood

Een sapkuur duurt tussen de 3 en 5 dagen

Om je lichaam te detoxen met een sapkuur drink je dagelijks 5 flesjes sap. Een bijkomend voordeel is dat veel deelnemers gewicht verliezen. De standaard duur van een kuur ligt tussen de 3 en 5 dagen. Veel langer is ongezond omdat je weinig calorieën inneemt en niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Volg ons