• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wat te doen wanneer iemand te snel afvalt?
Maak het bespreekbaar als iemand te veel afvalt en hoe herken je dat?…

Wat te doen wanneer iemand te snel afvalt?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

De invloed van voeding op de gezondheid van je haar

Gezonde haargroei

We weten allemaal dat gezonde voeding erg belangrijk is. Ook voor gezond haar is de juiste voeding een belangrijke factor. Vitamines en mineralen die je binnenkrijgt door voeding zorgen er namelijk voor dat jouw haar gezond blijft, groeit en niet uitvalt. Wij vertellen waarom voeding invloed heeft op de gezondheid van jouw haar en vertellen wat je kunt eten om gezonde haargroei te stimuleren. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De invloed van voeding op de gezondheid van je haar

Naast het gebruik van de juiste haarproducten heb je meer nodig om je haar gezond te houden. De juiste voeding is erg belangrijk voor gezond haar. Wanneer je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt zal je haar minder glanzen en kan het na een bepaalde tijd afbreken en uitvallen. Door gezond te eten moet je niet verwachten dat je bent verzekerd van mooi en gezond haar, maar je kunt zeker een verschil maken.

Dit kun je eten om een gezonde haargroei te stimuleren

Zalm

In zalm zitten veel voedingsstoffen die zorgen voor een gezonde haargroei. Zo bevat zalm omega-3 vetzuren, ijzer en vitamine B2. Bij gebrek aan omega-3 is de kans groot dat je haar er dof uit gaat zien en het de glans verliest.

Wortelen

Wanneer je wortelen eet krijg je voldoende vitamine A binnen. Vitamine A zorgt voor een gezonde hoofdhuid en glanzend haar./p>

Zuivelproducten

Wanneer je zuivelproducten eet krijg je calcium binnen. Dit zorgt ervoor dat je haar groeit. Daarnaast zit er proteïne in bijvoorbeeld yoghurt en kwark. Wanneer je een tekort hebt aan proteïne is de kans groot dat je haar sneller afbreekt of uitvalt.

Oesters

Wanneer je gebrek hebt aan zink, kan dit een oorzaak zijn van haaruitval. Door oesters te eten zorg je ervoor dat je zink binnenkrijgt. Houd je niet van oesters? Dan kun je ook kiezen voor een stuk vlees, zoals rundvlees.

Andere factoren die de haarconditie beïnvloeden

Het is natuurlijk niet zo dat voeding de enige factor is die je haarconditie beïnvloedt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de conditie van je haar verslechterd wanneer je veel stress ervaart of bepaalde medicatie gebruikt. Je kunt dan last krijgen van veel haaruitval. Gelukkig is dit in de meeste gevallen tijdelijk, omdat je kunt letten op je voeding, je stress afneemt of je geen medicatie meer hoeft te gebruiken. Een andere oorzaak van slechte haarconditie en haaruitval kan erfelijkheid zijn. Dit is een voorbeeld waar je niet veel aan kunt veranderen. Wanneer je echt last krijgt van kale plekken kun je bijvoorbeeld wel kiezen voor een haartransplantatie. Op deze manier ben je weer verzekerd van een volle bos haar die er natuurlijk uitziet.

Volg ons