• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Bescherm je belangrijke spullen
Je gezonde lunch tijdens een wandeling droog houden? Lees hier hoe.…

Bescherm je belangrijke spullen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Perziken / mandarijnen kwarktaart

Recept informatie

Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 6
Menugang: Tussendoortje
Bereidingstijd: 20-30

Ingrediënten

2 Pakken ´klop klop´ slagroom (poeder)
250 ml. Melk
500 gr. Kwark
25 gr.  Vanille suiker
1 Blik perziken
2 Mandarijnen
12 blaadjes Gelatine (of 8 gram agar agar)
1 pak Biscuits
70 gr. Boter

 

Bereiding

Verkruimel de biscuit koeken door ze door een pasviet te halen of in een keukenmachine fijn te hakken. (je kan ze ook door een zeef drukken of raspen). Smelt in de pan de boter en doe ineens de fijngemaakte bostonge koeken erbij en roer dit totdat de boter goed verdeeld is door het bostonge-koeken mengsel.


Smeer dit mengsel uit met de onderkant van een lepel in een springvorm.. Zet de bodem in de koelkast totdat we deze weer nodig hebben.


Spoel een glazen schaal of RVS kom uit met koud water. Klop hierin de slagroom en voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe aan de slagroom. Voeg nu de kwark toe aan het slagroom mengsel en spatel dit door elkaar (niet kloppen).


Laat de perziken en mandarijnen uitlekken in een vergiet en vang de vruchtensap op in een schaal (deze hebben we later weer nodig). Snijd de perziken en mandarijnen in kleine stukjes.


Laat de gelatine of agar agar weken in water (zoals beschreven op de verpakking (koken)) en voeg dit toe aan de perzikensap, laat dit geheel eventjes afkoelen. Na het afkoelen de gelatine of agar agar mengsel toevoegen aan het kwark mengsel en er goed door roeren.


Het geheel op de taartbodem verspreiden en in de koelkast laten opstijven (het beste is 24 uur).

 

Aantal calorieën per protie: 287 Kcal. per portie.

 

Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten

Bekijk meer Calorie arm recepten

Volg ons