Cappuccinocrème met cognac
Recept informatie
Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Nagerecht
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
- 0,5 L. Volle melk
- 4 eetl. Instantkoffie
- 65 gr. Suiker
- 30 gr. Custardpoeder (gluttenvrij)
- 3 eetl. Cognac
- 2,5 dl. Slagroom
- 1 theel. Cacaopoeder
Bereiding
Breng tweederde van de melk samen met de instantkoffie en de helft van de suiker aan de kook. Roer de custardpoeder en de rest van de melk door elkaar tot er een glad mangsel ontstaat. Neem de pan van het vuur en schenk onder voortdurend roeren het custardpapje erbij.
Zet de pan nu opnieuw op het warmtebron en breng alles aan de kook. Voeg nu de cognac toe en neem de pan weer van de warmtebron af.
Dek de cappuccinocrème af met huishoudfolie om te voorkomen dat er een fel op komt te staan. Zet de pan in een laag met koud water om verder af te koelen.
Klop de slagroom tot deze lobbig is. Klop de helft van de slagroom door de afgekoelde cappuccinocrème. Klop de rest van de slagroom stijf.
Schep nu de cappuccinocrème in mooie schaaltjes en ganeer het met een toef slagroom en stooi hierover wat cacaopoeder.
Meer informatie over het glutenvrij dieet
Bekijk meer Glutenvrij recepten