• Glutenvrij

  Gluten zit in eten zoals granen zoals tarwe, rogge, gerst, haver en pelt. Bestel hier producten van merken zoals Céréal, Lucovitaal, Terassana en Lima!

  Producten
 • Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

De beste supplementen voor mannen
Naast een dieet kunnen supplementen een waanvulling zijn voor mannen…

De beste supplementen voor mannen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Glutenvrij dieet 4,6/10

Een glutenvrij dieet word vaak voorgeschreven voor mensen met Coeliakie en dermatitis herpetiformis. Door een glutenvrij dieet te volgen kunnen de klachten van Coeliakie en dermatitis herpetiformis afnemen, helaas zijn ze niet te genezen.

Het volgen van een glutenvrij dieet is niet makkelijk. Iemand met een glutenallergie moet namelijk het glutenvrij dieet heel zijn leven volhouden. Het voedingscentrum heeft folders met een overzicht van glutenvrije producten en handige tips bij het volgen van een glutenvrij dieet. De brochure geeft uitgebreide productinformatie en handige tips voor uit eten gaan, kinderfeestjes en op reis. Ook worden de nieuwe inzichten op het gebied van de diagnostiek besproken om te voorkomen dat dit ingewikkelde dieet op onjuiste gronden wordt gevolgd. De 'Lijst van glutenvrije merkartikelen´ is erg handig voor het maken van een goede keuze.

Voor meer informatie over glutenvrije producten verwijzen wij u door naar onze informatiepagina over glutenvrije produkten: Glutenvrije Produkten

Een glutenvrij dieet

De ontsteking verdijnt wanneer de persoon geen glutten meer eet, hierdoor hersteld de darmwand weer. Het glutenvrij dieet moet hierdoor wel heel zijn leven volgehouden worden. Het eten en drinken van extra vitaminen en mineralen tijdens het glutenvrij dieet is erg belangrijk, men weet namelijk nooit hoeveel de darmen daadwerkelijk aan voedingsstoffen opnemen.

Glutenvrij

Enkele voorbeelden waaruit vitaminen en mineralen kunnen bestaan:

 • multivitaminepreperaat
 • vitamine B-complex met foliumzuur
 • extra vitamine B12
 • L-glutamine
 • visolie-capsules
 • iberogast (een middel om diarree te stoppen)

Wat nu wel en niet eten tijdens een glutenvrij dieet

 • Gluten komt voor in : tarwe, rogge, haver*, gerst, spelt, kamut, en in alle producten waarin deze graansoorten verwerkt zijn.

* Haver is in Nederland meestal besmet met tarwe.

 • Glutenvrij zijn: maïs, kiwicha, rijst, sorghum, gierst, quinoa, boekweit, amaranth, teff en tapioca, ook sojameel, kikkererwtenmeel en kastanjemeel zijn glutenvrij.

Bij een glutenvrij dieet kan 'gewoon' brood, koek en gebak dus niet meer gegeten worden. U kunt dit oplossen door glutenvrij brood, koekjes en gebak te kopen of zelf te maken met glutenvrije ingrediënten.

Voor meer tips en info kunt u terrecht bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Voor informatie over glutenvrije produkten ga naar: Glutenvrije Produkten

Dietenlijst heeft voor mensen die een glutenvrij dieet volgen een goede aanrader. Het boek 'smikkelen en smullen' bevat handige tips en lekkere recepten voor het volgen van een glutenvrij dieet. Het is een zeer uitgebreid en handig boek (ook voor ouders met kinderen die een allergie hebben). Aan de rechter kant van de pagina is het boek te bestellen.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

4,6 / 10
aantal stemmen:59
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie allergieën en ziekten

Best beoordeeld
1. DASH Dieet 6,6/10
2. ADHD dieet 6,4/10
3. Houtsmullerdieet 6,2/10
Meest bekeken

Volg ons