• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

5 snelle manieren om je lichaam te ontgiften
Lees hier 5 tips om je lichaam op een gezonde manier te ontgiften…

5 snelle manieren om je lichaam te ontgiften
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Afvallen tijdens vakantie

Afvallen? Hoe houd je je aan je dieet tijdens je vakantie in Spanje?

Ben je van plan om deze winter een vakantie Andalusie te maken? Tijdens vakanties durven we wel al eens een ander eetpatroon te hebben. Alles smaakt tenslotte lekkerder dan thuis en wellicht is het eten iets goedkoper ook. Dat eetpatroon botst makkelijk met eventuele dieetplannen die je misschien hebt die typerend zijn voor deze periode van het jaar. Zeker met de feestdagen op komst. Daarom geven we je enkele afslank tips mee voor je vakantie Spanje.

Drink veel water

Grijp niet altijd naar die heerlijke wijnen uit de wijnklimaatkast, maar drink al eens een glas water als je dorst hebt. Water bevat immers geen calorieën en is de beste dorstlesser. Daarom is het een betere optie dan frisdranken of alcoholische dranken. Ook het drinken van een glas water voor het eten kan een goede tip zijn om te diëten. Het zorgt er immers voor dat je sneller verzadigd bent.

Beweeg veel

Doe je thuis veel aan sport? Waarom zou je dat niet meer kunnen nu je op vakantie bent? Een loopsessie in het buitenland kan tegelijk een extra motivatie zijn om te gaan sporten. Je bevindt je immers in een volledig andere omgeving. Is het te warm om te lopen, ga dan zwemmen. Een frisse duik is niet alleen een goede manier van sporten maar verbrandt ook veel calorieën omdat je lichaam meer moeite moet doen om op temperatuur te blijven in het koudere water. Ook wandelen is een vorm van activiteit waarmee je veel calorieën verbrandt.

Vergeet niet te ontbijten

Afvallen Spanje

Je zal niet afslanken door maaltijden over te slaan. Zeker niet wanneer die maaltijd het ontbijt is. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het je metabolisme in gang zet. Daarnaast zullen mensen die niet ontbijten al sneller grijpen naar een ongezonde snack tussendoor.

Vermijd restaurants

De menukaarten op restaurants bestaan al snel uit maaltijden die erg calorierijk zijn. Denk maar aan gefrituurd eten, roomsauzen of zelfs pizza's. Kook in de plaats zelf een eenvoudige maaltijd die gezond is. Een salade is niet alleen heerlijk verfrissend, maar bevat ook weinig calorieën. De vezels die het bevat bezorgen je een verzadigd gevoel.

Beperk alcoholgebruik

Tijdens je vakantie zal je al sneller eens aperitieven of een biertje drinken. Toch let je daar beter mee op. Alcoholische dranken bevatten heel wat calorieën waardoor je al snel teveel binnen hebt, terwijl ze geen enkele functie voor je lichaam hebben.

Eet tot je genoeg hebt

Wie in een all-inclusive hotel in Medellin Colombia zit, zal zich al snel volproppen tijdens de maaltijden omdat het in de prijs inbegrepen zit. Dat wreekt zich echter op je dieetplannen. Eet ook niet tot je het gevoel hebt vol te zitten, maar eet tot je genoeg hebt en het hongergevoel weg is.

Volg ons