• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondegewoontes
2 antwoorden over afvallen en hormoonbalans + 4 tips voor blijvend slank zijn…

Gezondegewoontes
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Bewegen is goed voor je dieet

Bewegen is goed voor je dieet

Iedereen weet dat genoeg beweging nodig is met een goed dieet, gezond eten kan iedereen maar dat is nog lang niet genoeg. Beweging is nodig voor de verbranding van voedsel in ons lichaam. Ons lichaam draait op voedingstoffen maar dat zorgt ervoor dat ons lichaam vet opslaat als we een tijd niet hebben gegeten dus is het belangrijk dat we blijven sporten en die keer per dag eten zodat ons lichaam een normaal ritme aanhoudt.

Bewegen moet je doen

Bewegen is goed voor je, dat hoeft niemand je te vertellen. Maar alsnog doen heel veel mensen dat niet, omdat ze het te druk hebben of gewoon simpel weg te lui zijn. “het regent buiten” of “het heeft net geregend” zijn vaak dingen die mensen zeggen om onder het sporten uit te komen. Trek gewoon je rains regenjas gevoerd dames aan en ga naar buiten om te sporten. Het is goed voor je lichaam, en help je lichaam veel met het verbranden van de dingen die je die dag hebt gegeten.

Motivatie

Veel mensen hebben moeite met de motivatie vinden om te sporten, door het weer of door een te kort aan rust. Het is dan ook belangrijk altijd even een wandeling te maken ook al regent het neem gewoon je regenjas gevoerd dames mee voor de zekerheid. Maar motivatie kan je krijgen door een gezonde routine. Begin je dag met een goed ontbijt, als je een dieet hebt zorg er dan voor dat je dit volgt, tot aan de middag kan je bezig gaan met wat je moet doen op een dag neem dan een gezonde lunch en ga daarna weer verder tot aan het avond eten. Neem de avond dan als punt om te relaxen, een deel veen een gezonde routine is jezelf de tijd geven om tot rust te komen. Je lichaam haalt ook motivatie uit goed uitgerust zijn, als je moe bent aan het begin van de dag is de motivatie vaak ook ver te zoeken.

Routine

Veel mensen hebben er dan toch moeite mee om een gezonde routine op te zetten en dat is niet erg want een routine beginnen kost nou eenmaal tijd en moeite. Niet iedereen heeft dan ook de tijd om er meteen mee te beginnen, maar dat kan je rustig aan op bouwen door bepaalde activiteiten te doen op bepaalde punten van de dag. Begin je dag op een bepaalde tijd en eindig het ook op een bepaald moment zorg ervoor dat het altijd ongeveer ronde dezelfde tijd is.

Slaap is belangrijk voor je dieet

Je zal wel denken, hoe heeft slaap iets te maken met mijn dieet. Nou het lichaam verbruikt ook voedingstoffen in onze slaap, het lichaam gaat maar door want het houd je constant in leven. Dus zorg ervoor dat je gezond maar ook genoeg eet. Te weinig slaap kan ook gevolgen hebben als het aankomt op je lichaam, als je heel moe bent loop je lichaam ook minder en zal het veel meer moeten verbruiken om je wakker te houden. Dus ga je meer eten dan dat je zou moeten, en dat is natuurlijk niet altijd goed voor je.

Volg ons