• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Waar herken je een 'goede' barbecue aan?
Een barbecue organiseren? Maak er met deze stappen een gezonde aangelegeheid van…

Waar herken je een 'goede' barbecue aan?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

3 tips om goedkoop én gezond te eten

Goedkoop en gezond eten

Je wilt wel gezond eten, maar als je kijkt naar de benodigdheden voor het dieet dat jij wilt volgen, lijkt dat redelijk duur te zijn. Wanneer je eenmaal op de hoogte bent van een paar slimme tips, zal je zien dat gezond eten vaak nog goedkoper is dan ongezonde eten. Of er in elk geval niet voor onder doet. Wij geven je drie handige tips om als leidraad te nemen. Het kost misschien even moeite om deze in je systeem te krijgen, maar is het eenmaal zover? Dan heb je er mega veel profijt van.

Maak een boodschappenlijstje

Een simpele en effectieve manier om goedkoop gezonde boodschappen te halen, is door een boodschappenlijstje te maken voordat je naar de supermarkt gaat. Koop voor de hele week boodschappen en stem de maaltijden op elkaar af, zodat je geen eten hoeft weg te gooien. Door het maken van een lijstje laat jij je niet verleiden door producten die je eigenlijk niet nodig hebt (en die vaak ook niet gezond zijn). Check thuis welke etenswaren je al in de kast hebt staan zodat je geen dingen in huis haalt die je al hebt, zoals het zoveelste pak zilvervliesrijst. Met het geld dat je overhoudt kun je extra fruit of groente kopen. Ook boodschappen doen via internet kan je veel geld en tijd besparen. En over dat internet gesproken, check ook of je kunt besparen op jouw internet-pakket en andere vaste lasten als je toch overzicht aan het creëren bent in je administratie. Van die besparing kun je ook nog eens goed(koop) eten te kopen!

Ga naar de markt

De markt is de beste plek om groente en fruit voor een klein prijsje op de kop te tikken. Koop hier niet alleen je groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook noten en zaden. Deze maken deel uit van een gezond eetpatroon, maar kunnen wel flinke invloed hebben op de (hogere) kosten van jouw dieet. Nog voordeliger gezond eten? Zorg dan dat je aan het einde van de dag langsgaat bij de markt, net voordat de hele boel wordt opgebroken. Omdat de marktkooplieden van hun laatste spullen af willen kun je op dit moment de beste deals maken. Fruit en groenten van de markt zijn over het algemeen niet heel lang houdbaar, dus houd hier rekening mee. Etenwaren moeten weggoien, is zonde van de voeding en van je geld.

Eet minder vlees en vis

Een volwaardig plantaardig dieet bevat een aantal componenten: fruit en groenten, peulvruchten, granen en noten en zaden. Dit zijn allemaal relatief goedkope producten, met uitzondering van de noten en zaden. Maar zoals eerder gezegd kun je deze voordelig op de kop tikken op de markt. Vooral vlees en vis maken de boodschappen duur, net als voorgesneden producten en andere luxe items. Door vegetarisch te eten, al is het maar één keer per week, bespaar je geld en doe je iets goeds voor dier, milieu en je lichaam. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. Kies ook zoveel mogelijk voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit om tegen minimale kosten een heerlijke gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zo kom jij op een duurzame en blijvende manier van je kilo's af.

Volg ons