• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Wat zijn de beste dieettrends van 2021?
De dieettrend van nu…

Wat zijn de beste dieettrends van 2021?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Wil je afvallen? Creëer support!

Bewegen is goed voor je dieet

Overal vál je tegenwoordig over de goedbedoelde afvaltips. Van gewoon gezond eten en een beetje hierbij bewegen tot het Keto-dieet, en alles er tussenin. Het ene na het andere dieet belooft gouden bergen, maar daar kom je bedrogen mee uit. Veel mensen willen helaas de werkelijkheid niet horen en dat is dat afvallen een gezonde dosis doorzettingsvermogen én geduld kost. Maar toch zijn er ook nog wel andere tips en trucs die echt helpen. Welke factoren hier jou behulpzaam bij kunnen zijn? Lees snel verder.

Duwtje in de rug

Wist je dat de overheid zich ook steeds meer bewust is van het groeiende aantal gevallen van overgewicht? Ze gaan dan ook niet meer alleen achteraf de gevolgen bestrijden -zoals hart- en vaatziekten-, maar gaan ook meer doen aan de preventiekant. Zo is er tegenwoordig de zorgverzekering vergoeding voor gratis dieetadvies. In de meeste basispolissen zit er al kosteloos vier uur voedingsadvies in. Wanneer je op doktersadvies hulp zoekt zul je zien dat je bij de beste zorgverzekering zelfs nog meer gratis hulp krijgt. Ook worden er vaak online programma’s en support aangeboden door de zorgverzekeraar, zeker wanneer je ook nog eens collectief bent verzekerd. Dus omarm deze gratis support van een deskundige, deze hebben verstand van zaken en daarnaast kun je er ook objectief mee spreken. Iets wat op het gebied van afvallen en gezond eten vaak zeer welkom is.

Spread the word

Wanneer je besluit af te gaan vallen is het ook aan te raden je omgeving hierbij te betrekken. Dit hoef je niet te doen door iedereen te verplichten gezond met je mee te eten en met je te gaan sporten, dit kan al door alleen maar aan te kondigen dat je wilt gaan werken aan een gezondere levensstijl. Vraag ook of mensen je steunen wanneer je het lastig hebt, dit kan net dat duwtje in de rug zijn wat je op lastige momenten nodig hebt. Wanneer je mensen in je omgeving hebt die je dan even confronteren, kun je valkuilen en terugvallen voorkomen.

Kortom, voor afvallen is helaas geen wondermiddel. Je zult het zelf moeten doen. De juiste hulp hierbij omarmen is dan wel weer aan te raden. Dit hoeft niet alleen vanuit je directe omgeving te komen, maar kan ook gewoon vanuit de zorgverzekering vergoed worden. De overheid is zich ook steeds meer bewust van de sterke rol van preventie. Maak hier dankbaar gebruik van, en je zult zien dat het je net dat beetje extra support geeft wat je wellicht nodig had!

Volg ons