• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Dagelijks een schooltas meesjouwen, vraagt om fitte en
Met de dagelijkse schooldag neem je een flink aantal boeken mee in je rugtas.…

Dagelijks een schooltas meesjouwen, vraagt om fitte en
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Het verband tussen voeding en tandgezondheid

Verband tussen voeding en tandgezondheid

We weten allemaal dat een gezond gewicht voor het grootste deel wordt bepaald door het innemen van de juiste soort voeding. Maar wist je dat voeding ook voor een groot deel invloed uit kan oefenen op de tandgezondheid. Redenen genoeg om je hier een keer goed in te verdiepen en stappen te ondernemen waar nodig. Waar je zoal op kunt letten als het aankomt op het innemen van de juiste soort voeding, lees je hier.

Probeer het gebruik van suikers te allen tijde te vermijden

Je hebt er vast en zeker al een keer het een en het ander over gelezen. Suikers zijn een van de grootste boosdoeners voor het lichaam. Niet alleen zijn suikers enorm verslavend voor de hersenen, het is ook lastig voor het lichaam om het goed te kunnen verwerken. En dat met als gevolg dat het sneller op wordt geslagen als vetten in het lichaam. Maar suikers kunnen ook een grote invloed uitoefenen op de mondgezondheid. Probeer suikerhoudende voedingsmiddelen dus altijd zo veel mogelijk links te laten liggen, kies in plaats daarvan voor gezonde alternatieven en geef de gezondheid van je gebit een boost met GUM picks.

Let op het gebruik van citrusvruchten en sappen in het dagelijkse leven

Drink je maar al te graag een vers sapje uit de supermarkt? Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het fruit geeft je lichaam een flinke boost en verhoogt direct je weerstand. Maar probeer de geconcentreerde varianten, die je bijvoorbeeld in een pak kunt kopen, wel altijd te vermijden. Maar ook citrusvruchten kunnen op een negatieve manier invloed uitoefenen op de tandgezondheid. Wel zo handig om te weten, toch?

Het drinken van koffie kan leiden tot een bruinige aanslag op de tanden

En worden de dagen korter en korter en beginnen de temperaturen te dalen? Dan is de kans erg groot dat je sneller de behoefte hebt aan een warm en lekker drankje. Een kop koffie is daar een erg goed voorbeeld van. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je dit iedere dag op je werk nodig hebt om net even wat meer focus te hebben. Kun je wat vaker een kop koffie overslaan? Doen! Koffie kan namelijk in de loop van de tijd zorgen voor een bruine aanslag op de tanden. En dat wil je natuurlijk het liefste van het liefste voorkomen, aangezien die stralende “Hollywood Smile” met gum tandpasta de droom van iedereen is.

Volg ons