• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Zo voorkom jij overgewicht bij je kinderen
Steeds vaker hebben kinderen overgewicht. Wat kan je eraan doen.…

Zo voorkom jij overgewicht bij je kinderen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Heeft fietsen op een elektrische fiets effect op je gewicht?

Fietsen op een electrische fiets

Fietsen is net als wandelen al sinds jaar en dag een goede manier van bewegen. Toch zien we dat met de opkomst van de elektrische fietsen de nodige vraagtekens zijn ontstaan over het effect van fietsen op ons gewicht. Want laten we eerlijk zijn, op een e-bike hoef je natuurlijk weinig tot geen inspanning te leveren. Omdat ook wij dit een interessant onderwerp vonden, zijn we hier verder voor je ingedoken. Op deze manier hopen we voor nu, in ieder geval, een einde te maken aan deze discussie.

De voordelen van fietsen

Voordat we ingaan op het specifieke effect van fietsen op een elektrische fiets, is het goed om eerst te benadrukken dat fietsen in het algemeen de nodige voordelen heeft. Niet alleen mentaal gezien draagt het bij aan hoe we ons voelen, maar ook fysiek zorgt het voor de nodige voordelen. Fietsen is en blijft natuurlijk een goede vorm van lichaamsbeweging, die ervoor zorgt dat onze spieren en gewrichten soepel en sterk blijven en we onze conditie kunnen verbeteren.

Fietsen op een elektrische fiets

Nu je weet welke voordelen fietsen in het algemeen hebben, is het goed om eens te kijken wat fietsen op een elektrische fiets nu precies voor ons betekent. Een elektrische fiets biedt ondersteuning bij het trappen, waardoor het fietsen minder inspannend wordt. Dit heeft vaak als effect dat we het gevoel hebben of we weinig tot niets doen en we dus ook geen calorieën verbranden wat uiteindelijk nodig is om gewicht en dus vet te verliezen. Dit klopt deels wel, maar helemaal waar is het niet. Het is namelijk een heel verschil of je de ondersteuning volledig aanzet of dat je ervoor kiest om deze op de laagste stand te zetten.

Verhoogde afstand en duur

Wat we vooral zien, is dat mensen die veel op de elektrische fiets zitten, een stuk langere afstanden afleggen, dan mensen die op een normale fiets zitten. Logisch ook, want je hebt het voordeel van trapondersteuning. Dit zorgt er niet alleen voor dat we in verhouding veel langer fietsen, maar ook vaker de fiets pakken. Nu zal het verschil niet direct enorm zijn, maar we kunnen wel zeggen dat je op deze manier, met name doordat je meer fietst en langere afstanden aflegt, ook meer calorieën verbrandt. Of dit uiteindelijk voldoende is om hetzelfde te bewerkstelligen als op je normale fiets, dat hangt natuurlijk af van de mate waarop je daarvoor fietst.

Fietsen is ook mentaal gezond

Fietsen is natuurlijk ontzettend gezond en dat geldt niet alleen voor onze fysieke gezondheid. Hoe fijn is het om na een lange werkdag even heerlijk alles te kunnen vergeten en met de wind door je gezicht naar huis te kunnen fietsen? Dit is precies de reden waarom steeds meer mensen de keuze maken om met de fiets naar hun werk te gaan. Natuurlijk is het ook een goede vorm van beweging, maar ook het even helemaal leeg kunnen maken van het hoofd is iets waar we steeds meer waarde aan lijken te hechten.

Volg ons