• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondere varianten
Gezonde alternatieven om te koken zonder antiaanbaklaag …

Gezondere varianten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Waar herken je een 'goede' barbecue aan?

Goede barbecue

Een barbecue organiseren of bijwonen is een geliefde activiteit voor veel Nederlanders. Zodra het weer gunstig is, eten we bij voorkeur in de tuin. Dat gaat er helaas niet altijd even gezond aan toe. Bij dit soort gelegenheden ligt de verleiding overal op de loer. Menig deelnemer aan een barbecue eet meer dan eigenlijk goed voor je is. Als je daar te vaak in mee gaat, vliegen de kilo’s eraan. Toch is het betrekkelijk eenvoudig om ervoor te zorgen dat een barbecue een gezonde aangelegenheid is. Het gaat er vooral om wat je op je bord krijgt. Dit zijn de kenmerken van een ‘goede’ barbecue.

Verantwoorde sauzen
Vaak staan er grote flacons met saus op tafel om over het vlees te gooien. Maar veel sauzen zijn grote caloriebommen. Gelukkig bestaan er verantwoorde varianten, die minder vet bevatten en geschikt zijn voor een caloriearm dieet. Check dus even of die op tafel staan. Zo niet, overweeg dan om het vlees gewoon zonder saus te consumeren.

Lekker veel salade
Salade is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker op de barbecue. Maar dan moet het wel een salade met gezonde ingrediënten zijn. Gewoon echt puur natuur is het beste. Verse groenten en geen toevoegingen die het geheel onnodig zwaar op de maag maken. Een barbecue met een goed aanbod in salades heeft direct een streepje voor.

Variatie in vleessoorten
De keuze voor het vlees dat op de barbecue gaat, is erg belangrijk. Liggen er vooral speklapjes en spareribs voor je klaar, dan weet je eigenlijk al dat het geen hele gezonde maaltijd gaat worden. Een betere keus is bijvoorbeeld gevogelte, omdat dit veel minder ongezonde vetten bevat en dus minder zwaar op de maag ligt.

Ga je zelf een barbecue organiseren voor familie, vrienden of collega’s? Dan weet je nu precies waarop je letten moet. Je kunt zelf aan de slag gaan en een mooi assortiment samenstellen, maar veel mensen zien op tegen het vele werk dat de voorbereidingen vergen. Je kunt ook kiezen voor het a-z bbq pakket en alles laten voorbereiden door professionals die precies weten waar een goede en verantwoorde barbecue aan moet voldoen. Alles voor de barbecue bestellen en kant en klaar laten bezorgen neemt je veel werk uit handen. Die tijd kun je dan weer mooi investeren in de contacten met je gasten. En vergeet niet te genieten!

Volg ons