• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

4 tips om gezond af te vallen in 2021
Echt gezond afvallen voor de lange termijn, volg deze tips!…

4 tips om gezond af te vallen in 2021
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

5 snelle manieren om je lichaam te ontgiften

Lichaam ontgiften

Gezond eten, voldoende beweging en minimaal acht uur slaap per dag helpen je lichaam fit en gezond te blijven! Wanneer je een keer wat meer alcohol binnen hebt gekregen of langere tijd ongezond hebt gegeten, kan je lichaam ontgiften wenselijk zijn. De schadelijke stoffen worden uit je lichaam afgevoerd, wat je weer het fitte en energieke gevoel geeft van voorheen. In dit artikel vind je vijf snelle manieren om je lichaam te ontgiften.

#1: drink een paar koppen detox thee per dag

Een van de manieren om je lichaam te ontgiften is het drinken van detox thee. Je kunt de theesoort meerdere weken drinken om de schadelijke stoffen uit je lijf te verdrijven. De thee kopen doe je eenvoudig online. Er zijn verschillende webwinkels waar men deze theesoort aanbiedt. Overigens is het drinken van veel water altijd bevorderlijk, los van het type thee wat je gebruikt.

#2: laat je kop koffie wat vaker staan

Aanvullend op het feit dat het goed is om meer water en thee te drinken, helpt het je ook om de koffie wat vaker te laten staan. We zijn geneigd om zeker drie of vier koppen koffie per dag te drinken. Met name op de drukke werkdagen! De koffie houdt je scherp en maakt dat je de concentratie langer vast kunt houden. Toch is koffie helemaal niet zo gezond voor je.

#3: verwerk superfoods in je maaltijden

Ook in maaltijden kun je ontgiftende ingrediënten verwerken. Er zijn verschillende soorten superfoods die je in maaltijden kunt gebruiken. Je hoeft hier geen exotische recepten voor te gebruiken! Een simpele salade met superfoods helpt je al bij het ontgiften van je lichaam.

#4: ontspan door te mediteren

Wist je dat ook meditatie helpt om je lichaam fit en energiek te houden? Meditatie laat je ontspannen, waardoor je veel minder last zal hebben van stress. Het hormoon wat stress veroorzaakt komt minder voor in je lijf, waardoor je vaak lekkerder in je vel zit. Meditatie is veel beter dan het gebruik van medicijnen om je stressgevoelens terug te kunnen dringen.

#5: houd schadelijke stoffen buiten je maaltijden

Daar waar het verstandig is om superfoods aan je maaltijden toe te voegen, zijn er ook verschillende stoffen die je beter weg kunt laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eenvoudige, snelle koolhydraten, aan witte suiker en bijvoorbeeld aan bloem. Ook gefrituurd eten is funest voor je lijf, wanneer je gezond wilt leven.

Volg ons