• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Met je backpack op pad met een instant maaltijd, bekijk de opties…

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?

Instant maaltijd goed?

Wat wordt bedoeld met instant maaltijden?

Met instant maaltijden wordt hier bedoeld de voeding die je meeneemt wanneer je op een trektocht gaat. Zo maken echte natuur- en sportliefhebbers graag langere reizen. Om ervoor te zorgen dat zij tijdens die lange reizen goede voeding binnenkrijgen nemen ze instant maaltijden mee die zijn gevriesdroogd. Deze instant maaltijden kun je dan ook makkelijk meenemen in een rugzak of fietstas omdat ze klein zijn en bijna niets wegen. Ook energierepen en speciale energie dranken zijn goed om mee te nemen tijdens een trektocht. Energie repen zijn makkelijk voor tussendoor en met de juiste energie drank vul je niet alleen vocht aan, maar krijg je er ook extra energie voor terug.

Zijn deze instant maaltijden goed voor je

Er zijn vele merken die instantmaaltijden te koop aanbieden. Voor meer informatie zie instantmaaltijden hier. Welke instant maaltijd het beste is voor jou ligt natuurlijk wel aan jouw voorkeur. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het merk travellunch, één van de toonaangevende fabrikanten van instant maaltijden, dan ben je er zeker van dat deze maaltijden zeker 5 jaar houdbaar zijn. Je kunt bij travellunch kiezen uit soepen, desserten, snacks en drankjes die zijn getest tijdens de zwaarste en meest veeleisende fysieke uitdagingen. Hiermee worden alle voedingsbehoeften voor ontbijt, lunch en diner, gedurende de hele dag gedekt. De maaltijden worden geleverd in praktische sta-zakken waar je wat kokend water aan toevoegt. Je kunt direct uit de zak eten en hebt dus alleen bestek nodig.

Wanneer eet je instant maaltijden?

Zoals gezegd wordt met instant maaltijden hier bedoeld voeding die je eet tijdens trektochten. De meeste mensen die instant maaltijden kopen zijn dan ook van plan deze te eten tijdens zo’n trektocht. Natuurlijk kun je ook instant maaltijden eten als je met de tent op vakantie gaat. Het eten van instant maaltijden is niet slecht omdat deze maaltijden alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt. Deze maaltijden zijn gevriesdroogd en zo verpakt dat de voeding een aantal jaren goed blijft. Een zakje gevriesdroogde voeding weegt slechts 150 gram waarmee je een maaltijd maakt door gekookt water toe te voegen aan het zakje. De maaltijd is ruim 500 gram en 600 kcal en heeft een perfecte balans van koolhydraten, eiwitten en vetten. Je eet de maaltijd uit het zakje en zo hoef je geen pannen en borden af te wassen. De meeste mensen die instant maaltijden meenemen, nemen geen borden en pannen meer mee tijdens hun trektocht. Er bestaat een breed assortiment instant voeding voor het ontbijt, de lunch, avondmaaltijden en desserts. Er zijn verschillende merken instantmaaltijden die worden verkocht in de outdoor shop CAMPZ zoals:

  • Swiss Advance
  • Relags
  • High5
  • Powerbar
  • Taste of Sweden
  • Travellunchy

Outdoor voeding voor iedere outdoor activiteit

Een instant maaltijd of proteïne repen zijn geschikt om te eten bij elke (outdoor) activiteit. Zelfs als je bijvoorbeeld alleen maar een lekkere boswandeling gaat maken of een dagje gaat winkelen kun je goed een proteïne reep meenemen. Instant maaltijden zijn gevriesdroogd en lange tijd houdbaar. Je hoeft alleen maar gekookt water toe te voegen en eet uit de sta-zak. Dit is ook ideaal onderweg naar een vakantiebestemming. Je hebt bijna geen afwas en krijgt toch alle voedingsmiddelen binnen die nodig zijn.

Volg ons