• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Vier heerlijk gezonde tips om zelf toe te passen in je eigen keuken…

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Orgineel Weekmenu

Op naar een origineel weekmenu

Mensen die op dieet gaan, maken vaak gebruik van een “veilig” weekmenu. Een weekmenu met simpele recepten, die zekerheid bieden bij het afvallen. Het resultaat is een eenzijdig eetpatroon, waardoor men het diëten na een een tijdje opgeeft. Maar een dieet hoeft niet saai en voorspelbaar te zijn. In tegendeel! Met deze tips zetten we je op weg naar een origineel weekmenu.

Met sla kan je meer dan salades maken

Salade Wie denkt dieet denkt sla, wie denkt sla denkt salades. En hoe je ook varieert in salades: na een tijdje heb je het er wel mee gehad. Tijd dus om het anders aan te pakken! Ga op zoek naar een lekker, gezond recept voor een wrap, taco of burrito en gebruik sla ter vervanging van de wrap of taco. Je kan blaadjes van bijvoorbeeld ijsbergsla ook gebruiken als “kommetje” om bijvoorbeeld tonijn, scampi of een andere lekkernij in te serveren.

Stoofpotjes

Stoofpotjes zijn de uitgelezen manier om te blijven variëren met groenten en vlees. Ze geven je een vol en verzadigd gevoel, zonder dat ze ongezond hoeven te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een gezonde goulash waarbij je kiest voor rundsvlees in plaats van varkensvlees. Of ga volledig veggie met een stoofpot van verloren groenten en geef het een Oosterse toets met garam marsala of ras el hanout.
Ook currys zijn hierbij een topper. Je kan kiezen voor kokoswater of magere kokos-dranken in plaats van romige kokosmelk om de calorieën te drukken. Om het toch romig en vol te maken, kan je wat magere yoghurt toevoegen.

Bloemkool als koolhydraatarm initiatief

Bloemkool Waarom zou je jezelf lekkernijen zoals rijst, puree of pizza ontzeggen? Je kan hier nog steeds van genieten, indien je kiest voor een gezondere variant met minder koolhydraten, zoals bijvoorbeeld met bloemkool. Ja hoor, bloemkool. Deze groenten leent zich tot heel wat originele recepten, die verder gaan dan de klassieke bloemkool met kaassaus.
Je kan de bloemkool raspen en verwerken als rijst of couscous door het even kort in de pan te bakken. Je kan hem verwerken tot puree, zonder dat er een aardappel of room aan te pas komt. Gewoon de blender in met een lepel yoghurt of magere plattekaas en mixen tot het glad is.
En bloemkool vormt ook de perfecte pizzabodem! Je kan dit helemaal zelf maken, maar bepaalde supermarkten hebben ook pizzabodems van bloemkool in hun assortiment.

Groenten Pasta

Niet alleen bloemkool leent zich als een perfecte groente om koolhydraatrijk voedsel te vervangen, er zijn nog heel wat andere groenten die je hiervoor ook kunt gebruiken. Ook een grote pasta-fan? Dan kan het de moeite lonen om te investeren in een spiralizer. Dat is een handig keukenapparaat waarmee je groenten omtovert in pasta-slingers.
Je kan je klassieke pasta dan vervangen door courgetti, tagliatelle van wortel, pompoenspaghetti etc. Groenten zoals courgette en broccoli kan je trouwens net als bloemkool ook raspen als alternatief voor rijst of couscous.
Niet zo handig in de keuken? Dat is niet erg. Er zijn tegenwoordig heel wat supermarkten die deze groenten pasta en groenten rijst aanbieden in het versvak of in de diepvries.

Volg ons