• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Dit moet je weten over het watervasten
Complicaties en voordelen van het popupaire watervasten…

Dit moet je weten over het watervasten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Coach Nutrition: je eigen ‘persoonlijke’ coach in een app

Persoonlijke coach

Heb jij moeite om op gewicht te blijven of ben je wat te zwaar en wil je een paar kilo afvallen? Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Afslanken doe je namelijk niet zomaar. Je moet er meestal je eet- en beweeggewoonten voor aanpassen. Weet jij niet goed waar je moet beginnen met je nieuwe dieet? Je staat er gelukkig niet alleen voor! De app Coach Nutrition helpt je om verantwoord af te vallen. We lichten hem voor je uit.

Je eigen coach

Coach Nutrition is een gezondheidsapp met persoonlijke begeleiding, die je helpt om verantwoord af te slanken. De app heeft een proefperiode van 14 dagen. Als de proefperiode om is, moet je een virtuele coach kiezen om de app te kunnen blijven gebruiken.

Heb je een coach gevonden? Dan kun je hem of haar een contactverzoek sturen in je persoonlijke profiel. Hij of zij neemt contact met je op om te bespreken wat er mogelijk en biedt meestal meerdere trajecten aan. Houd er rekening mee dat je een vergoeding voor het coachings-traject betaalt. Denk er dus goed over na wat precies je doelen zijn, hoe en op welke termijn je ze wilt bereiken en wat je van de begeleiding verwacht.

Een persoonlijk voedingsschema

Afvallen begint meestal met minder en gezonder eten. Maar dat is niet altijd makkelijk met de vele verleidingen die constant op de loer liggen. Je virtuele coach kan je hierbij helpen. Hij of zij stelt namelijk dagelijks een persoonlijk voedingsschema op, gebaseerd op je energiebehoeften, doelstellingen en voorkeuren, bijvoorbeeld het aantal gewenste eetmomenten en allergieën. Het voedingsschema wordt samengesteld uit meer dan 1.500 gezonde recepten.

Je kunt ook zelf maaltijden kiezen en deze toevoegen aan je dagmenu of je eigen maaltijden samenstellen. Bij de recepten staan een ingrediëntenlijst en de bereidingswijze. Je krijgt ook meteen een boodschappenlijstje, zodat je niet meer hoeft te bedenken welke producten je nodig hebt. Je kunt je boodschappen zelfs thuis laten bezorgen. Handig!

Één-op-één begeleiding

Je kunt zelf je eigen doelen stellen, bijvoorbeeld afvallen. Je vult je startgewicht en streefgewicht in en krijgt advies over hoe je je doel het beste kunt bereiken. De app heeft ook een zogenoemde coach-omgeving. In deze omgeving kun je chatten met je coach voor hulp, vragen, advies en de nodige motivatie. Je begeleider kan hier ook je metingen invoeren, zodat je je voortgang bij kunt houden.

Gezondheidsapps met virtuele coaching

Coach Nutrition is niet de enige app die jou kan helpen bij jouw gezondheidsdoelen. Er zijn bijvoorbeeld ook zorgverzekeraars met een soortgelijke gezondheidsapp met virtuele coaching, bijvoorbeeld Anderzorg, Menzis en Zilveren Kruis. Is zo’n gezondheidsapp die je helpt met afvallen en een gezonde leefstijl wel wat voor jou? Ga dan in het najaar je zorgverzekering vergelijken. Zo vind je er wellicht makkelijker eentje die bij je specifieke wensen en behoeften past.

Volg ons