• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Kleding voor curvy vrouwen zodat je er stijlvol en comfortabel uit komt te zien…

Door deze kleding komen jouw curves het beste naar voren!
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Wordt afvallen moeilijker naarmate we ouder worden?

Afvallen en ouder worden

Helaas is dit een feit. Hoe ouder we worden hoe moeilijker de pondjes eraf gaan. Hoe dit precies zit en of er iets aan gedaan kan worden leggen we uit in deze blog.

Vertraagde stofwisseling

Rond je dertigste begint je stofwisseling te veranderen; je lichaam kan vanaf dat moment steeds minder snel calorieën verbranden. Uiteraard is dit per persoon verschillend, dit heeft vaak te maken met de mate van beweging en genetica. We kunnen zeggen dat over het algemeen elke tien jaar je stofwisseling met 5% afneemt.

Voedingspatroon

Naarmate we ouder worden zit een bepaald voedingspatroon vaak vast geworteld en is dit patroon vaak lastig te doorbreken. Een tip is om per dag op te schrijven wat je allemaal eet zodat je je weer bewust wordt van wat gezonde en wat ongezonde voeding is. Het is ook verstandig om minder te eten als je boven de veertig komt, wel is het belangrijk om dan juist extra voedzaam te eten. Advies is om de juiste voedingssupplementen toe te voegen aan je eetpatroon.

Spiermassa neemt af, vetweefsel neemt toe

Als je ouder wordt neemt je spiermassa af en krijg je wat meer vetweefsel. Wanneer we ouder worden bewegen we over het algemeen minder. Als je vervolgens verder gaat op dezelfde voet qua eetpatroon dan kan je de klok erop gelijkzetten dat het vetweefsel toeneemt en je dus zwaarder wordt. Door dagelijks in beweging te blijven, dit hoeft geen sportschool te zijn, maar simpele thuis oefeningen zal je snel merken dat je resultaat ziet.

Ruststofwisseling

Wist je dat je ook calorieën verbrand in rust? Dit wordt ook wel je ruststofwisseling genoemd. Ook al ben je niet actief je lichaam moet blijven verbranden zodat je hartslag en ademhaling op gang blijven. Hoe ouder we worden hoe langzamer je ruststofwisseling werkt waardoor het lichaam minder energie verbruikt en je dus minder snel afvalt.

Nieuwe mogelijkheden: afvallen met het geneesmiddel Saxenda

Hoe ouder we worden hoe lastiger het dus wordt om op gewicht te blijven of af te vallen. Wij worden ouder dat is niet tegen te gaan, maar gelukkig groeien de technologie en innovaties op het gebied van afvallen met ons mee. Zo is er onlangs een geneesmiddel, genaamd Saxenda, op de markt gekomen waar je mee kunt afvallen door middel van injecties. Dit goedgekeurde medicijn remt je hongergevoel en zorgt dat sneller verzadigd bent. Je denkt dus veel minder aan eten waardoor afvallen makkelijker wordt.

Afvallen heeft voordelen als je ouder wordt

Wanneer we ouder worden denken we vaak ach ik ben geen twintig meer, ik hoef niet te letten op die extra kilo’s. Een verkeerde gedachte want een gezond gewicht zorgt voor minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, kanker en beroertes. Ook kan je je veel lekkerder voelen als je op gewicht bent, je bent fitter en vaak mobieler. Slechts kleine aanpassingen kunnen je al helpen gewicht te verliezen wanneer je ouder wordt.

Volg ons