Kabeljauw in citroen-gembersaus
Recept informatie
Dieetcategorie: Balans Slankclub
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Dit Balans Slankclub Recept bevat: 19 punten p.p
Ingrediënten
600 gram kabeljauwfil
1 eetl. allesbinder
2 eetl. citroensap
1 theel. bouillonpoeder
2 eetl. bakgember
1 bekertje demi crème fraiche
Zout en peper
Bieslook
800 gram aardappelen
± 2 dl halfvolle melk
gemengde salade
geraspte wortel
2 eetl. yogosaus.
Bereiding
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met warme melk. Meng de gemengde salade met geraspte wortel, kruiden naar smaak en yogosaus.
Snijd de (eventueel iets bevroren) vis in stukjes van ± 5 cm en verwarm deze op een schaal in de magnetron (± 350/400 Watt) ongeveer 8 minuten.
Maak een saus van allesbinder, citroensap, bouillonpoeder, bakgember, demi crème fraiche, zout, peper en schenk dit over de vis.
Bestrooi het geheel met bieslook.
Tip:
Eet eens wat vaker vis; zelfs een vette vis bevat ten opzichte van vet vlees minder punten en het soort vet is ook gezonder dan in vet vlees
* Uw portie is ¼ deel van het recept.
Meer informatie over de Balans Slankclub Methode: Balans Slankclub Afslankmethode
Bron: Balans Slankclub
Bekijk meer Balans Slankclub recepten