• Balans Slankclub

  Balans Slankclub is afslanken in groepsverband op een gezonde en prettige manier. Balans Slankclub helpt u uw eetgewoonten te veranderen.

  Bekijk dieet
 • Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Wordt een diëtist vergoed voor mijn zorgverzekeraar?
Krijg je een vergoeding voor de dietist van de zorgverzekeraar?…

Wordt een diëtist vergoed voor mijn zorgverzekeraar?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Balans Slankclub 6,8/10

Afslanken in groepsverband op een gezonde en prettige manier. BALANS Slankclub helpt je jouw eetgewoonten te veranderen. Je kunt op verschillende manieren afslanken bij Balans slankclub:

 • Met het puntensysteem (het tellen van calorieën of kilojoules); oud en vertrouwd omdat we al meer dan 30 jaar deze manier van afslanken als basis hebben. Er is extra ruimte voor jouw eigen voorkeuren.
 • Met de dagmenu's die kant & klaar zijn; berekend met het puntensysteem maar die het gemak bieden van het volgen van een weeklijst.

De hoeveelheden punten zijn afhankelijk van geslacht, leeftijd en de hoeveelheid overgewicht. Op de cursus wordt dit bij inschrijving uitgebreid aan je uitgelegd.

Er wordt een basisvoedsel geadviseerd zodat elke dag de benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen aan bod komen. Ook het drinken van voldoende water mag bij een dagmenu niet vergeten worden.

Balans Slankclub

De cursus

Cursusplaatsen in delen van Gelderland, Utrecht, Noord Brabant en Limburg. De plaatsen vindt men terug op de website van www.balans-slankclub.nl. Elke week gaat men naar de cursus die afhankelijk van de hoeveelheid mensen 1 à 1½ uur duurt. Naast het wegen wordt er aandacht besteed aan een per week wisselend cursusonderwerp.
Het bewuster leren omgaan met voeding, beantwoorden van vragen, aandacht voor de problemen, uitdelen van nieuwe recepten, informatie over (nieuwe) voedingsmiddelen, anders of gezonder leren koken; het is maar een greep uit het aanbod.
Voor veel mensen is het bezoeken van de cursus een extra stimulans om het afslanken vol te houden.

Het gewichtsverlies

Snel gewicht verliezen lijkt leuk als start, maar belangrijker is het om een geleidelijk gewichtsverlies te hebben en ook vast te houden.
We streven naar gemiddeld een pond per week, met als start vaak door vochtverlies een iets hoger gemiddelde.

Ons motto

Met de pot mee eten zonder verboden voedsel; immers alles wat verboden is krijgt nog meer aantrekkingskracht. Het gebruik van normale voedingsmiddelen is een must om het afslanken vol te houden en ook na het bereiken van het streefgewicht dit gewicht te behouden.
Op een goede manier leren omgaan met gezonde en iets minder gezonde voeding is belangrijk.

De nazorg

Er is nazorg in de vorm van een gratis maandelijkse controle om het streefgewicht te behouden.

Belangrijk

Alle cursusleidsters kennen zelf het afslankprobleem. Begrip is erg belangrijk voor “lijners”. Ook al moet de motivatie om te willen afslanken uit ieder zelf komen, dan nog is "de stok achter de deur" die BALANS Slankclub biedt, voor veel mensen net dat zetje in de rug om het elke week thuis toch vol te houden en niet al na 3 dagen weer te stoppen met lijnen.

De kosten

Per week betaal je voor de cursus en daarnaast eenmalig inschrijfvergoeding. Voor de actuele prijzen verwijzen wij je graag door naar de website van Balans Slankclub. Zie voor een link onderaan deze pagina. Hiervoor ontvangt men het uitgebreide basispakket met een menuboekje, puntenboekje en 3 receptenboekjes. Ook is het mogelijk een korting op het wekelijks cursusgeld te verkrijgen.

Basis dagmenu 54 punten/

Ontbijt

 • snee volkorenbrood
 • 5 gram halvarine
 • beleg kaas 48+ (20 gram)
 • 2 mandarijnen OF 1 kiwi OF 150 gram aardbeien

Tussendoor

 • snee volkorenbrood
 • beleg appelstroop OF jam OF honing

Lunch

 • 2 sneden volkorenbrood
 • 10 gram halvarine
 • beleg mager vleeswaar
 • beleg kaas 48+ (20 gram)
 • 1½ dl halfvolle melk OF 2 dl karnemelk OF 2 dl magere yoghurt

Tussendoor

 • 1 sinaasappel OF 1 appel OF 1 peer

Diner

 • 150 gram aardappelen OF 100 gram gekookt gewogen zilvervliesrijst OF 100 gram gekookt gewogen volkorenpasta
 • 200 gram groente
 • 75 gram mager vlees OF 100 gram ipfilet OF 150 gram magere vis
 • juslepel magere jus OF 10 gram margarine
 • 2 dl magere yoghurt OF 1½ dl biogarde roer yoghurt

's Avonds

 • thee of koffie met 1 biscuitje

Belangrijk

Elke dag drinkt u bij dit menu 1,5 liter water. Elke dag neemt u 1 vitamine B tablet en 1 totaal vitamine tablet. Op dit basis menu zijn alle variaties denkbaar.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:27
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie eetgewoontes

Best beoordeeld
Meest bekeken

Volg ons