• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Millieubewust koken zonder gas…

Koken op inductie versus gas: wat is het verschil?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Vier kleurensalade

Recept informatie

Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 4
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

3  Tomaten
100 gr. Sperziebonen (evt. blik/pot) (anders eerst koken)
150 gr. Witlof
150 gr. Rode bieten (gekookt)
0.5 dl. Yoghurt (mager)
200 ml. Mayonaise
200 ml. Sinasappelsap
12.5 gr. Ui
0.5 theel. Mosterd
1 takje Gedroogde tijm
1 takje Peterselie (vers)
1 takje Bieslook (gedroogd)

 

Bereiding

Laat de sperziebonen uitlekken in de vergiet. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes
Schil de bietjes en snij ze fijn. Was de witlof en snij deze in de lengte doormidden, haal daarna zoveel mogelijk hele bladeren van de witlof af.

 

Was de peterselie en hak deze fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, sinasappelsap, mosterd en tuinkruiden door elkaar met een garde. Schil en snipper de ui zeer fijn en meng deze dan ook door de saus.

 

Maak de salade als volgt op: (op saladebordjes)

  • Schik de witlofbladeren onderop (ongeveer drie per bord)
  • Leg in een witlofblad de tomaten
  • In het andere witlofblad de sperziebonen
  • En in het laatste blad de rode bietjes
  • Giet er was van de saladesaus overheen

 

Aantal calorieën per protie: 150 Kcal. per portie.

 

Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten 

Bekijk meer Calorie arm recepten

Volg ons