Griekse rundvleesschotel
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: > 30 minuten
Ook geschikt voor het Atkins dieet: Fase 2
Ingrediënten
- 600 gr. Runderlappen
- 2 eetl. Rode-wijnazijn
- 3 eetl. Olijfolie
- 1 eetl. Gedroogde oregano
- 2 theel. Chilipoeder
- 1 eetl. Tomatenpuree
- 125 ml. Vleesbouillon
- 4 Tomaten
- 2 Gele paprika's
- 200 gr. Griekse feta (kaas)
Bereiding
Zorg dat de runderlappen worden onderverdeeld in grove stukken. Maak van de vier tomaten mooie parten en snijd de gele paprika's in grove stukken.
Meng in een ovenschaal het vlees met het azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat dit alles 15 minuten intrekken.
Tomatenpuree, zout en peper door het vlees scheppen en vleesbouillon erdoor roeren.
Zet een deksel op de ovenschaal en zet het geheel in een koude oven. Stel de oven in op 175 °C.
Stoof het Vlees in minstens 2 uur gaar. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen.
Neem de schaal uit de oven en feta erboven verkruimelen.
Bevat per eenpersoonsportie: 6 gram koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten