Rode bietjes met risotto
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 2
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
2 Sjalotjes
4 Rode bieten
2 eetl. Olijfolie
100 gr. Risottorijst
3 eetl. Witte martini
0,75 L. Groentebouillon
1 Appel
40 gr. Geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in fijne stukjes. Maak de rodebieten gaar en schilze. Snijd de rode bieten vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
Fruit de sjalotjes gaar in de olijfolie en laat de rijst kort meebakken. Overgiet de rijst met de martini en laat het 3 minuten koken.
Voeg de rode bietjes en de helft van de bouillon toe. Roer regelmatig in de rijst en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
Kook alles al roerend 20 minuten tot de rijst gaar en romig is. Maak de appel schoon en schil deze. Raps de appel. Voeg de appelrasp op het einde toe aan de risotto.
Als laatst garneren met de parmezaanse kaas.
Bevat per portie: 55 gram koolhydraten en 440 gram calorieën.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten