• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Dit zijn de redenen waarom fietsen zo goed voor je is
Regelmatig fietsen verminderd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.…

Dit zijn de redenen waarom fietsen zo goed voor je is
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Rode bietjes met risotto

Recept informatie

Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 2
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

2 Sjalotjes
4 Rode bieten

2 eetl. Olijfolie
100 gr. Risottorijst
3 eetl. Witte martini
0,75 L. Groentebouillon
1 Appel
40 gr. Geraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in fijne stukjes. Maak de rodebieten gaar en schilze. Snijd de rode bieten vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.

 

Fruit de sjalotjes gaar in de olijfolie en laat de rijst kort meebakken. Overgiet de rijst met de martini en laat het 3 minuten koken.

 

Voeg de rode bietjes en de helft van de bouillon toe. Roer regelmatig in de rijst en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.

 

Kook alles al roerend 20 minuten tot de rijst gaar en romig is. Maak de appel schoon en schil deze. Raps de appel. Voeg de appelrasp op het einde toe aan de risotto.

 

Als laatst garneren met de parmezaanse kaas.

 

Bevat per portie: 55 gram koolhydraten en 440 gram calorieën.

 

Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten

Bekijk meer Koolhydraatarm recepten

Volg ons