• Voedingswaarde app

    Download de gratis voedingswaardetabel.nl app van ruim duizend producten. Met rekenmodules om o.a. je BMI bereken.

    iOS   iOS

  • Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Een strakker en gezonder lijf door sport en juiste voedings…

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Pastasalade met rundvlees en pesto

Recept informatie

Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

1 Oranje paprika

1 Rode paprika
1 el. Olijfolie om in te bakken
200 gr. Magere runderlende (of een mooie biefstuk)

150 gr. Penne
100 gr. Champignons


Voor de pesto:
50 gr. Basilicumblad en extra om te garneren
2 Tenen knoflook
50 gr. Hazelnoten of witte amandelen, gehakt
1 el. Olijfolie
2 el. Sinaasappelsap
1 el. Citroensap
Versgemalen peper met olijven

Zout 

 

Bereiding

Snijd de paprika's in reepjes en kook de penne beetgaar. Snijd de champignons in vier gelijke stukken.

 

Pureer alle ingrediënten voor de pesto. Maak het niet helemaal fijn; zorg dat er nog kleine stukjes inzitten. Steek de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze geblakerd zijn. Pas op, want de spies wordt heet!

 

Doe de paprika's 10 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder met een scherp mes de geblakerde buitenkant en de zaden. Snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een grillpan. Bak het vlees 2-3 min. aan beide kanten; het vlees mag van binnen nog een beetje roze zijn.

 

Laat het even rusten en snijd het dan in repen. Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en meng met de pesto. Schep dan om met de paprika, champignons en het vlees.

 

Serveer de pasta op kamertemperatuur. Garneer met wat verse basilicum.

 

Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet

 

Bron: Libelledieet

Bekijk meer Libelle Dieet recepten

Mijn cookie instellingen

Op Dietenlijst.nl gebruiken we cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze melding omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is. Op Dietenlijst worden de volgende cookies gebruikt:


Functionele cookies Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Dietenlijst gebruikgemaakt van sessie cookies.


Analyticscookies Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag op dietenlijst.nl verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Hiervoor hebben wij geen toestemming nodig.


Marketingcookies Om een betere website te krijgen, de website gratis te houden en om niet gepersonaliseerde advertenties te tonen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en geen persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Hier zouden wij graag je toestemming voor willen hebben, zo ervaar je een betere webste.
Accepteer deze cookies:

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Dietenlijst