• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Met je backpack op pad met een instant maaltijd, bekijk de opties…

Zijn instant maaltijden goed voor je en wanneer eet je deze?
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Kaas terrine

Recept informatie

Dieetcategorie: Methode Montignac
Personen: 1
Menugang: Voorgerecht
Bereidingstijd: > 30 minuten

Metdode Montignac: Recept voor fase 1

Ingrediënten

  • 200 gr. Belegen Goudse kaas, in plakjes
  • 100 gr. Roquefort
  • 100 gr. Brie
  • 10 Pecannoten, in stukjes
  • 4 Vijgen (alleen in fase 2)
  • 1 dl. Droge witte wijn
  • 50 gr. Roomboter
  • 3 Blaadjes gelatine
  • 1 Stengel bleekselderij, zeer fijngesneden
  • 1 ml. Vloeibare zoetstof

Bereiding

Snijd de belegen kaas in plakken en hak de pecannoten in stukjes. De vijgen in vieren snijden en de bleekselderij fijn hakken.

Week de gelatine in wat koud water en meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine. Verwarm de witte wijn, en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.

Roer de afgekoelde wijn, de bleekselderij en de zoetstof door de kaas. Bedek de wanden van een terrinevorm met de plakjes Goudse kaas en vul de terinnevorm half met het kaasmengsel.

Strooi er de pecannoten en eventueel de vijgen over en giet de rest van het kaasmengsel over het mengel.

Laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast.

Meer informatie over de Methode Montignac: Het Montignac Dieet

Bekijk meer Methode Montignac recepten

Volg ons