• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Gewicht verlizen met de producttrends van 2020, beweging, creme en shakes…

Producttrends 2020 voor gewichtsverlies
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Groene Dieet 6,8/10

Christine Michon is Yogalerares sinds 1974 en hoofd van de Kundalini yogalerarenopleiding in Enschede. Zij leerde het groene dieet kennen en het maakte haar geestelijk en lichamelijk fitter en ontspannender.

 

Eenvoudiger kan een dieet niet zijn. In het groene dieet van Christine Michon eet je zeven dagen alleen maar groene groenten en fruit. Het lichaam neemt die week extra zuurstof op, waardoor je je fitter gaat voelen. Daarnaast is het een manier om te ontgiften en af te vallen. Ook hebben mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten of chronische moeheid baat bij dit dieet. In Groen & gezond staan yogaoefeningen en helende meditaties die het effect van het dieet versterken. Deze helende meditaties dragen ook bij aan het kwijtraken van geestelijk 'overgewicht'.

 

Jogaoefeningen tijdens het groene dieet

De yoga-oefeningen zorgen voor een volledige ademhaling, voor het bewust worden van het lichaam, voor een gezonde spijsvertering en goede bloedsomloop.

 

Meditaties tijdens het groene dieet

De meditaties helpen het denken te ontspannen zodat weer ruimte ontstaat voor het eigenlijke zelf. Meditatie schud je wakker, richt je aandacht op wie je bent. De meditaties zijn heel verschillend, van dynamisch tot stil. Het gebruik van mantra’s, helende klanken, die het lichaam een zachte klankmassage geven, werken ontspannend. Deze ontspanning is nodig om ons eten goed te laten verteren.

 

Effect van het groene dieet

Het “groene dieet” is een opbouwend dieet. Het is een zogenaamd mono-dieet. Je kiest voor bepaalde voedingsmiddelen vanwege hun helende werking. Een mono-dieet is veiliger en gemakkelijker vol te houden dan een volledige vastenkuur en vaak nog effectiever ook. Het “groene dieet” kan gedaan worden om het lichaam alkalischer te maken (basisch), om overtollig gewicht kwijt te raken, om weer een schone huid te krijgen en om de lever te reinigen. Het dieet werkt ook ontslijmend. Bij het groene dieet moet voldoende water gedronken worden, ruim anderhalve liter per dag, om het ontgiftigingsproces te ondersteunen. Ook het drinken van de Ayurvedische Yogi Tea hoort bij dit dieet.

 

Werking groene dieet

Het groene dieet kan 7 dagen of langer (40 dagen) gedaan worden. Als je het groene dieet doet eet je alleen groen voedsel. Dat kunnen salades zijn en soepen, gestoomde groenten, alfafa- en andere spruiten, groene olijven en mungbonen.


Bij het dieet houden we rekening met ons spijsverteringsritme, Het lichaam heeft in een etmaal 8 uur nodig om het voedsel op te nemen, 8 uur om het te verteren en het heeft 8 uur nodig om de reststoffen kwijt te raken. De beste tijd om te eten is tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds. De hoeveelheid voedsel die gegeten wordt zal van persoon tot persoon verschillen. Er hoeven geen calorieën te worden geteld. Er zijn veel individuele aanpassingen mogelijk bij dit dieet.


Wilt U meer weten over het groene dieet dan raden wij u aan het boek "Groen en gezond" van Christine Michon te bestellen aan de linker kant van deze pagina.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:27
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie vasten & ontgiften

Best beoordeeld
1. Sapvasten 6,9/10
2. Groene Dieet 6,8/10
3. Citroensapkuur 6,8/10
Meest bekeken
1. Citroensapkuur 6,8/10
2. Zuiverend dieet 6,6/10
3. Sapvasten 6,9/10

Volg ons