• Eetdagboek

  Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

  Maak account
lees meer

Artikel

Dit is waarom jij jezelf moet belonen tijdens het afvallen
Jezelf belonen tijdens het afvallen is een goede motivatie om je doel te halen…

Dit is waarom jij jezelf moet belonen tijdens het afvallen
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Citroensapkuur 6,8/10

Voor een vitaal en creatief leven is gezonde voeding zeer belangrijk. Volwaardige voeding is hierbij van groot belang, maar daarnaast is het van tijd tot tijd niet eten, ook iets wat bij gezond eten hoort. Dit alles is net zo belangrijk als slapen en rusten. Tijdens de nachtrust herstelt je lichaam zich van vermoeide invloeden, en het lichaam bereid zich voor op een nieuwe periode van waken.

Door de citroensapkuur onthoud men zich van vast voedsel waardoor het lichaam de kans krijgt volledig te reinigen en het spijsverteringskanaal kan zich dan herstellen. De afvalstoffen en gifstoffen worden afgevoerd, die zich eerder in het lichaam hebben opgehoopt door een ongezonde leefwijze (met als mogelijke gevolgen overgewicht, vermoeidheid en ziekten).

Het spijsverteringskanaal wordt ontlast met de citroensapkuur, zodat de darmen en andere organen kunnen reinigen en weer helemaal schoon worden. Het lichaam zal zich gaan ontdoen van slakken (opgeslagen afvalstoffen in vetweefsel en organen) en overtollig vet.

De citroensapkuur is een uitgelezen kuur door de juiste productsamenstelling. Deze kuur stimuleert het lichaam om zich grondig te reinigen. Tijdens de citroensapkuur krijg je alle voor je lichaam onmisbare stoffen binnen. De citroensapkuur is het effectiefst wanneer deze 2 maal per jaar wordt gevolgd. De citroensapkuur zal dan een zeer positieve uitwerking hebben op de gezondheid van je eigen lichaam en geest.

Citroensapkuur

Wat heb je nodig voor de citroensapkuur?

Voor de citroensapkuur heb je enkele benodigdheden nodig, zoals:

 • Vers geperst citroensap of sap van limoenen (het liefst biologisch)
 • 1 à 1,5 liter pure C+ Ahornstroop van Madal Bal
 • Cayennepeper
 • Zuiver water
 • Groene Poeder van Madal Bal
 • Kruidenthee, bijvoorkeur Celestial Seasonings
 • Een goed multi vitaminepreparaat of Spirulina (voor tijdens de opbouwdagen)

Hoe maak ik het citroensap mengsel?

Maak het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel zo:
Meng per glas (+/- 0,2 liter) 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar warm of koud water aan toe met een snufje cayennepeper. Je kunt ook in één keer 2 liter voor de gehele dag aanmaken (20 eetlepels citroensap en 20 eetlepels Ahornstroop).

Werking citroensapkuur

Het zal van de citroensapkuur drink je 10 dagen, iedere dag gebruik je tussen de 8 en 12 glazen van het citroensap (+/- 2 Liter). Je zult geen hongergevoel krijgen tijdens deze dagen aangezien het mengsel alle nootzakelijke spoorelementen bevat. Wanneer je het nodig vind, kun je altijd meer drinken van het citroenmengsel. (De stroop bevat 1150 kJ per 100 gram).

S’ochtends meteen na het opstaan en s’avond voor het slapen gaan neem je een glas water met daarin opgelost één halve theelepel groene Poeder. dit herhaal je de gehele kuur door. Ook de avond voor je begint met het citroensapkuur neem je een glas met water en groene poeder.

Groene Poeder heeft een zacht laxerende werking die ervoor zorgt dat je voldoende stoelgang hebt. (mocht de groene poeder weinig effect hebben, neem dan wat meer. Mocht de groene poeder buikkrampen veroorzaken neem dan wat minder). Je kunt i.p.v de groene poeder in de ochtend ook een glas met water zout (2 theelepels zeezout in 1 liter water). Ongeveer een half uur na het innemen zullen je darmen gespoeld worden.

Pas op: Het kan zijn dat je zeer misselijk word van dit water op je nuchtere maag. Bij een hoge bloeddruk, nier- of hartpatiënten mag men geen zout water gebruiken.

Kruidenthee en citroensapkuur

De Celestial Seasonings-kruidentheeën hebben een natuurlijke samenstelling en zijn perfect in het gebruik bij de citroensapkuur. De kruidenthee is een goede aanvulling en afwisseling tijdens het volgen van de citroensapkuur. De theesoorten: Peppermint, Sleepytime, Lemon Zinger en Red Zinger worden tijdens het citroensapkuur aanbevolen. Deze theesoorten bevatten namelijk kruiden die het reinigingsproces ondersteunen.

Wat nog meer tijdens de citroensapkuur

Drink per dag minimaal 3 liter vocht (dit bestaat dan uit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel, water en kruidenthee. Het voldoende binnen krijgen van vocht zorgt ervoor dat de uitscheidingsorganen niet te veel belast worden door giftige stoffen.

Gebruik tijdens de citroensapkuur geen andere voedingsmiddelen. Andere producten als aanbevolen verstoren de reiniging. Tijdens de citroensapvasten mag u geen gebruik maken van rookwaren. Rookwaren bevatten schadelijke stoffen, bij gebruik van rookwaren zal het reinigingsproces zinloos zijn.

Geef je lichaam tijdens het citroensapkuur rust. Beweeg om overtollig vetweefsel af te breken. Doe ademhalingsoefeningen die zorgen voor levenskracht en zelfbewustzijn. Neem hiernaast ook tijdens de citroensapkuur voldoende nachtrust, slapen geeft je lichaam gelegenheid tot herstel. Zoek afleiding op momenten dat je gewend was te eten.

Een laatste tip: Kleed je warm aan, door het vasten kan je het koud krijgen, omdat er géén verbranding plaats vind van vast voedsel èn je verliest vet.

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

6,8 / 10
aantal stemmen:186
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie vasten & ontgiften

Best beoordeeld
1. Sapvasten 6,9/10
2. Groene Dieet 6,8/10
3. Citroensapkuur 6,8/10
Meest bekeken
1. Citroensapkuur 6,8/10
2. Zuiverend dieet 6,6/10
3. Sapvasten 6,9/10

Volg ons