• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Gezondere varianten
Gezonde alternatieven om te koken zonder antiaanbaklaag …

Gezondere varianten
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Hoodia Gordonii extract -/10

Samenstelling Hoodia Gordonii

Het gedroogde extract van de stam van de Zuid-Afrikaanse Hoodia Gordonii. De plant lijkt op een cactus. Het bevat een stof die het  hongergevoel onderdrukt.  Hoodia is verkrijgbaar als de gedroogde plant zelf en als extract. De  beoogde stoffen zijn bij dit extract met water en alcohol uit de plant  getrokken. Nadat de vloeistof verdampt is, blijft uit 20 gram plantenstof  1 gram gedroogd extract over.


De hoeveelheid van de belangrijkste stof blijkt van product tot product  te variëren. Een gestandaardiseerd extract is nog niet voorhanden.


Over enkele jaren wordt de werkzame stof als geneesmiddel P 57 op de markt gebracht. De verkoop van de plant zelf of van de extracten kan nooit door een patent beperkt worden.

 

Achtergrond Hoodia Gordonii

Oorspronkelijk werd een stuk van de Hoodia-plant gebruikt door de inwoners van de Kalahariwoestijn om zonder eten en drinken en zonder energieverlies de dag door te komen tijdens het jagen. Nadat Hoodia in de rest van de wereld bekend is geworden, is de vraag ernaar enorm gestegen. In de media is veel ophef geweest over het zakelijk uitbuiten van de arme groep van Zuid-Afrikanen die de veelbelovende plant als hun eigendom mochten beschouwen.

 

Waarom gebruikt men Hoodia Gordonii extract Afslankmiddel

Minder (snel) eetlust krijgen is de belangrijkste reden van gebruik. Het hongergevoel wordt onderdrukt. De hersenen krijgen een sein door, dat er voldoende gegeten is. Er wordt daardoor uiteindelijk minder voedsel ingenomen en dus neemt het aantal calorieën dat binnenkomt af. De werkzame stof in het Hoodia extract verhoogt de hoeveelheid ATP in de hypothalamus (een orgaantje in het hoofd). Het hongergevoel lijkt afhankelijk te zijn van de hoeveelheid ATP in de hypothalamus.


De hypothalamus beïnvloedt meer lichaamsfuncties, waardoor het toepassingsgebied nog groter zou kunnen zijn.

 

Uithoudingsvermogen

Het Hoodia extract geeft een energieker gevoel en een positieve stemming. Het mentale inhoudingsvermogen gaat er door omhoog. Hoodia extract zou ook de seksprestaties kunnen verbeteren. Daar zijn nog geen bewijzen voor.

 

Gebruik van Hoodia Gordonii extract

1-3 maal daags 400-800 mg extract (= 1 of 2 capsules) een uur voor de maaltijden innemen . 1 of 2 maanden gebruiken. Na 2-3 weken moet de werking als afslankmiddel zichtbaar worden.

 


Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

4 / 10
aantal stemmen:7
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Online voedingsdagboek bijhouden

Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl. Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.

Top dieten uit de categorie pillen & tabletten

Best beoordeeld
1. Flinndal Gezond Gewicht 6,9/10
2. Bio HCG+ 6,8/10
3. Stack 4 6,3/10
Meest bekeken
1. Vet Vernietiger 6,1/10
2. Nachtslank 5,2/10
3. Stack 2 5,6/10

Volg ons