• Voedingswaarde app

    Download de gratis voedingswaardetabel.nl app van ruim duizend producten. Met rekenmodules om o.a. je BMI bereken.

    iOS   iOS

  • Shop nu nog voordeliger op onze webshop calorieshop.nl. Duizenden afslank producten tegen scherpe prijzen en elke week een nieuwe deal!

    Naar calorieshop.nl
lees meer

Artikel

Eet Gewoon
Eet gezonder, voel je fitter, word slanker in 30 dagen!…

Eet Gewoon

Webshop

Bezoek onze webshop met een ruim assortiment aan voordelige dieetproducten.

calorieshop.nl

Acties (6)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Atkins dieet 7.1/10

De Atkins Voedingsmethode is een wetenschappelijk bewezen voedingsstrategie voor gewichtsbeheersing en een betere gezondheid gebaseerd op een koolhydraatbeperkte voeding.

Deze voedingsstrategie benadrukt voedzame koolhydraten als onderdeel van een uitgebalanceerd maaltijdplan dat verschillende eiwitten en goede vetten bevat, terwijl de hoeveelheid koolhydraten die het meeste invloed op de bloedsuiker hebben, wordt beperkt. De ANA® verschaft iedereen de informatie die men nodig heeft voor het vinden van het persoonlijke niveau van koolhydraatconsumptie. Onder dat niveau valt u af en boven dat niveau komt u aan.

Fase 1: Inductie

Beperk de koolhydraatconsumptie tot 20 gram per dag, en haal koolhydraten in de eerste plaats uit salades en andere niet-zetmeelhoudende groente.

Atkins dieet

Fase 2: Voortgezet gewichtsverlies (VG)

Voeg koolhydraten toe in de vorm van voedzame en vezelrijke levensmiddelen, door in de eerste week 25 gram per dag te gaan eten, in de daaropvolgende week 30 gram per dag enzovoorts tot u niet meer afvalt. Dan trekt u 5 gram koolhydraten van uw dagelijkse consumptie af zodat u rustig doorgaat met afvallen.

Fase 3: Pre-handhaving

Maak de overgang van afvallen naar op gewicht blijven door elke week uw koolhydraatconsumptie in stappen van 10 gram te verhogen zolang u heel langzaam blijft afvallen.

Fase 4: Levenslange handhaving

Kies uit een gevarieerd assortiment levensmiddelen, maar houd uw koolhydraatconsumptie in de gaten om te garanderen dat u op gewicht blijft en u goed blijft voelen. Deze levenswijze is de basis voor een levenslange betere gezondheid.

De Atkins Voedingsmethode is geen dieet, maar een levenslange voedingsfilosofie, die zich richt op de consumptie van voedzame, onbewerkte levensmiddelen en vitamine/mineralen supplementen. Bovendien beperkt Atkins de hoeveelheid bewerkte/geraffineerde koolhydraten (die meer dan 50 procent van de voeding van vele mensen uitmaken), zoals levensmiddelen met veel suiker, brood, pasta, cereals en zetmeelrijke groente. De belangrijkste vitamine / mineralensupplementen bestaan uit een breed-spectrum multivitaminetablet en een capsule met essentiële olie / vetzuren. Naar schatting 20 miljoen mensen over de hele wereld zijn met deze voedingsfilosofie begonnen sinds Dr. Atkins' Dieetrevolutie in de jaren zeventig van de vorige eeuw verscheen en dit was het fundament van het behandelingsprotocol voor patiënten bij het Atkins Center for Complementary Medicine in New York (1984-2003).

De Atkins voedingsprincipes

De kern van de Atkins Voedingsmethode® wordt gevormd door vier principes die worden ondersteund door een stevig fundament van medisch en voedingswetenschappelijk onderzoek.

1. Je valt af.
2. De verdwenen kilo's komen er niet meer bij.
3. Je wordt veel gezonder.
4. Je legt de permanente fundering voor het voorkomen van ziekten.

Bestel Atkins producten direct bij calorieshop!

Atkins recepten

Bekijk ook heerlijke de heerlijke Atkins recepten welke op dietenlijst te vinden zijn.

Dieetproducten

Beoordeel:

Geef aantal sterren *

Review overzicht

7.1 / 10
aantal stemmen:244
 

* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.

Geef je mening: Atkins dieet

Heb je over het dieet of dieetmethode ervaring of tips, of wil je gewoon je mening geven? Deel deze dan met andere leden op het voedingsforum.

Top dieten uit de categorie koolhydraat diëten

Best beoordeeld
1. South Beach dieet 7.2/10
2. Atkins dieet 7.1/10
3. Be In Shape 6.7/10
Meest bekeken