• Voedingswaarde app

    Download de gratis voedingswaardetabel.nl app van ruim duizend producten. Met rekenmodules om o.a. je BMI bereken.

    iOS   iOS

  • Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Diëten met keukenapparatuur
Slim diëten met moderne keukenapparatuur…

Diëten met keukenapparatuur
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Bladerdeeg

Recept informatie

Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Lunch / Brunch
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

500 gr. Witte bakmix (glutenvrij)

1 Mespunt zout

350 gr. Koude margarine

2 dl. Koud water

1 theel. Citroensap

 

Bereiding

Zeef 400 gr. witte bakmix in een schaal. Voeg hier het zout aan toe. Snijd de boter in het witte bakmix in grove stukken van ongeveer 2,5 centimeter.

 

Schenk het koude water bij het witte bakmix en voeg de citroensap toe. Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. (De boter moet in klonjes blijven). Laat het deeg voor een uur (afgedekt) in de koeling staan).

 

Bestuif je werkblad met wat overgebleven witte bakmix en leg hierop het deeg. Bestuif het deeg en de deegroller royaal met witte bakmix en rol het deeg uit tot er een gelijkmatige plak ontstaat. Het deeg uitrollen tot er een rechthoekige lap ontstaat van ongeveer 1/2 centimeter dik.

 

Vouw het deeg in de lengte in drieën op en doe dit op dezelfde wijze in de breedte. Leg het deeg wederom in de koelkast (afgedekt), en laat het deeg 30 minuten rusten.

 

Rol het deeg weer uit zoals je het voorheen ook gedaan hebt. Herhaal dit 2x, en laat het deeg weer voor 2 uur rusten (afgedekt) in de koeling.

 

Rol nu het bladerdeeg uit tot 1/3 centimeter dik en snijd er vierkante plakken van (12 X 12 centimeter). Bestuif beide kanten met wat bakmix. Het bladerdeeg kan nu verwerkt worden of ingevroren. Als je het bladerdeeg invriest, leg dan tussen elke bladerdeegblaadje een velletje huishoudfolie en pak ze goed in om uitdroging te voorkomen.

 

Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet

Bekijk meer Glutenvrij recepten

Mijn cookie instellingen

Op Dietenlijst.nl gebruiken we cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze melding omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is. Op Dietenlijst worden de volgende cookies gebruikt:


Functionele cookies Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Dietenlijst gebruikgemaakt van sessie cookies.


Analyticscookies Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag op dietenlijst.nl verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Hiervoor hebben wij geen toestemming nodig.


Marketingcookies Om een betere website te krijgen, de website gratis te houden en om niet gepersonaliseerde advertenties te tonen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en geen persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Hier zouden wij graag je toestemming voor willen hebben, zo ervaar je een betere webste.
Accepteer deze cookies:

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Dietenlijst