• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Een strakker en gezonder lijf door sport en juiste voedings…

Sport en voeding kunnen niet zonder elkaar
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Glutenvrije produkten

Wat is een glutenvrijproduct, waar kan ik gluttenvrije producten kopen, en wie controleerd nou eigenlijk of producten geen glutten bevatten? Hieronder lees je de antwoorden op deze vragen.

Kom meer te weten over glutenvrije producten en de verkoop ervan.

Wat is een glutenvrij product?

Een product wordt glutenvrij genoemd wanneer er minder dan 10 mg. gliadine (= 20 mg gluten) per 100 gram in een pruduct zit. Dit wil dus zeggen dat glutevrije producten niet volkomen glutenvrij hoeven zijn. Dit laatste kan wel problemen leveren voor mensen met coeliakie. Het is daarom raadzaam om samen met een diëtist of een huisarts te kijken welke producten wel passen binnen een glutenvrij dieet.Het nederlands bureau voor voeding (voedingscentrum) verkoopt een lijst van glutevrije merkartikelen, die onmisbaar is bij een glutenvrij dieet. Verder zijn er ook speciale glutenvrije producten te koop. Deze glutenvrije producten zijn herkenbaar aan de aanduideling 'glutenvrij' of de verpakking heeft een speciale gluttenvrij logo waaraan gezien kan worden dat dat product geen gluten bevat.

Wie controleerd of producten daadwerkelijk glutenvrij zijn

Glutenvrij

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) controleerd glutenvrije producten. Ze kijken of deze glutenvrije producten aan de normen voldoen.

Waar haal ik glutenvrije producten

Op onze webshop kun je glutenvrije producten kopen tegen een scherpe prijs. Glutenvrije producten zijn ook in reformwinkels te verkrijgen. Ook de grotere supermarkten verkopen glutevnvrije producten. Verder zijn glutenvrije producten rechtstreeks te bestellen bij de fabrikant, importeurs of bij de groothandel (makro, sligro etc.) Ook in de lijst die voedingscentrum verstrekt zijn winkels opgenomen die glutenvrije producten verkopen. Lijst van Glutenvrije Merkartikelen bestellen: Bestellen

Volg ons