Erwtensoep
Recept informatie
Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Soepen
Bereidingstijd: 20-30
Ingrediënten
400 gr. Spliterwten
2,5 L. Water
150 gr. Verse spek (in blokjes)
0,5 Knolselderij
2 Preien
1 Ui
0,5 Winterpeen
150 gr. Gelderse rookworst (glutenvrij)
40 gr. Kruidenboullion (gluttenvrij)
Peper
Bereiding
Doe de spliterwten in koud water en breng ze aan de kook. Schep met regelmaat het schuim van de spliterwten af. Voeg de spekblokjes toe en laat de soep nu 1,5 uur zachtjes koken. Roer tussentijds regelmatig door de soep.
Maak de knolselderij schoon en snijdt deze in kleine dobbelsteentjes. Halveer de prei in de lengte en snijd hem in dunne halve ringen (was de prei voor gebruik). Maak de ui schoon en snijd ook deze in fijne stukjes. De winterpeen wassen en in blokjes snijden.
Schep de selderij, winterpeen, ui en prei door de soep wanneer de spliterwten gaar zijn. Laat het geheel nu nog 30 minuten zacht meekoken.
Snijd de rookworst in mooie dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep. Als laatst naar smaak wat peper en eventueel de bouillonpoeder toevoegen.
Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet
Bekijk meer Glutenvrij recepten