• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Vier heerlijk gezonde tips om zelf toe te passen in je eigen keuken…

4 Gezonde tips die je zou moeten toepassen in je keuken
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Erwtensoep

Recept informatie

Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Soepen
Bereidingstijd: 20-30

Ingrediënten

400 gr. Spliterwten
2,5 L. Water
150 gr. Verse spek (in blokjes)
0,5 Knolselderij
2 Preien
1 Ui
0,5 Winterpeen
150 gr. Gelderse rookworst (glutenvrij)
40 gr. Kruidenboullion (gluttenvrij)
Peper

Bereiding

Doe de spliterwten in koud water en breng ze aan de kook. Schep met regelmaat het schuim van de spliterwten af. Voeg de spekblokjes toe en laat de soep nu 1,5 uur zachtjes koken. Roer tussentijds regelmatig door de soep.

Maak de knolselderij schoon en snijdt deze in kleine dobbelsteentjes. Halveer de prei in de lengte en snijd hem in dunne halve ringen (was de prei voor gebruik). Maak de ui schoon en snijd ook deze in fijne stukjes. De winterpeen wassen en in blokjes snijden.

Schep de selderij, winterpeen, ui en prei door de soep wanneer de spliterwten gaar zijn. Laat het geheel nu nog 30 minuten zacht meekoken.

Snijd de rookworst in mooie dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep. Als laatst naar smaak wat peper en eventueel de bouillonpoeder toevoegen.

Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet

Bekijk meer Glutenvrij recepten

Volg ons